Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Lux Lumini

Fotograf og kunstner Torill Nøst åpner separatustilling i Visningsrommet USF 1. mars
PRESSEMELDING:

Torill Nøst er kjent for sine strengt regisserte bilder i tidligere utstillinger, men denne gangen har hun sluppet taket i regien og gjort en mer spontan tilnærming til motiv og situasjoner. Skribent Ingeborg Kristvik om denne nye utstillingen:
Vårsola fløymer over Roma i mai og juni. Midt i det intense, somme tider nådelause lyset, jaktar Torill Nøst fotografiets evige, uunngåelege og uuttømelege tema: Lyset.

Kunstnaren har tidlegare hatt stram regi på fotografia ho har stilt ut. Ho har hatt kontroll på arbeidsprosessen med modellane og uttrykka deira, omgjevnadene dei opptrer i, rekvisittar, scenografi og lyssetting. Denne gongen løyser kunstnaren grepet om regien. Tilnærminga er spontan, open og leikande.

Eg lar meg både føre og forføre. Blir dregen gjennom avstandar. Frå muntre par-observasjonar og peikefingrar med referansar til religiøse motiv i kunsten. Til krafta av ruvande, dystre skuggar. Lys som splintrar. Ei sterk påminning om det forgjengelege. Og lys som gir lys.

Torill Nøst har en rekke utstillingsprosjetker bak seg og er en etablert fotokunstner. Se bilder på nettsiden ww.torillnost.no

Utstillingen LUX LUMINI vises 1. - 9. mars
Sted: Visningsrommet USF, Georgernes Verft 12, Bergen
Åpent: Kl. 12 - 16 (torsdag og fredag kl. 15 - 21).
Fri adgang.
Torill Nøst -
Torill Nøst
Torill Nøst -
Torill Nøst

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu