Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer to nye 1 NIKKOR objektiver

Superteleobjektivet 1 NIKKOR VR 70–300 mm f/4,5–5,6 og det allsidige 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM er to CX-format objektiver med høy ytelse og som er enkle å ta med seg. De kan brukes med alle Nikon 1-kameraer.
Objektivet 1 NIKKOR VR 70–300 mm f/4,5–5,6 er skreddersydd for Nikon 1 V3. Den store fordelen med Nikon 1-systemet er størrelsen og hastigheten, spesielt ved bruk av teleobjektiver. Objektivet lar deg komme tett på motiver på avstand, og er derfor et godt valg for fotografering av sport, natur og landskap, samt nærbilder under filmopptak.

Det slanke inntrekkbare 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM-objektivet er for første gang tilgjengelig i Nikon 1 V3-kit. Med jevn zoom er det enkelt å komponere bildet. Det er det første objektivet i 1 NIKKOR-serien med automatisk, elektronisk styrt objektivdeksel. Det er klart til bruk i samme øyeblikk du slår på kameraet, og det trekkes inn umiddelbart når du slår av.

Jon Aasen, product specialist i Nikon Norge, sier det nye 10–30 mm PD-ZOOM-objektivet er et allroundobjektiv som er lett å ta med seg og gir høy bildekvalitet med sine fire asfæriske linseelementer.
– Den elektronisk styrte zoomfunksjonen beveger seg raskt i brennviddeområdet, noe som er en stor fordel ved filmopptak. For fotografer som vil utforske telefotografering uten å måtte bruke et stort objektiv, er 1 NIKKOR VR 70–300 mm et spennende og attraktivt alternativ, sier han.

1 NIKKOR VR 70–300 mm f/4,5–5,6: Superteleobjektiv som er lett å ta med
Det kraftige, nye objektivet 1 NIKKOR VR 70–300 mm f/4,5–5,6 har høy ytelse samtidig som du kan ta bilder med supertele ved høy hastighet. Brukes det sammen med et kamerahus i Nikon 1 V-serien, har du en ideell kombinasjon som du kan bruke til å ta bilder av motiver på avstand. Med en brennvidde som tilsvarer 189–810 mm i 35 mm-format, kan objektivet med hell brukes ved actionfylte sportsbegivenheter, til å zoome inn på dyreliv eller til å få fram detaljene i et vakkert landskap.

Takket være den kompakte designen er dette superteleobjektivet behagelig i bruk, og den inntrekkbare objektivmekanismen sikrer at det er lett å ta med seg fra sted til sted. Dette er det første 1 NIKKOR-objektivet som har en bryter for begrensning av fokuseringsavstand, slik at du kan redusere fokuseringstiden når du fotograferer innenfor et spesifikt avstandsområde. Nikon sin Silent Wave motor gir rask og stille autofokus. Med manuell overstyring kan du raskt og nøyaktig justere fokus samtidig som autofokus er aktivert.

1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM: jevn zoom
Det slanke 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM føyer seg inn i rekken med 1 NIKKOR-objektiver, og erstatter 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6. Det er lite og lett, starter opp umiddelbart og har jevn, rask zoom. Resultatet er bilder og film av høy kvalitet. Det fleksible brennviddeområdet fra 10–30 mm (tilsvarende for 35 mm: 27–81 mm) gjør at du både kan ta vidvinkelbilder og zoome inn for å ta bilder av motiver på avstand. Med den elektronisk styrte zoomen kan du zoome raskt og jevnt med intuitiv betjening. Dette er spesielt praktisk når du filmer, eller når du har bevegelige motiver som gjør at du må reagere raskt.

Objektivet har inntrekkbart objektiv og elektronisk objektivdeksel slik at du rekker å fange selv de mest uventede øyeblikkene på bilde eller film. Når du slår kameraet på, åpnes dekslet mens objektivet trekkes ut og trekkes umiddelbart inn igjen når kameraet slås av. Dette 1 NIKKOR-objektivet har solid og elegant design, og leveres i svart.

Skarpt med overlegen bildekvalitet
Den nyeste Nikon-objektivteknologien er benyttet i begge de nye 1 NIKKOR-zoomobjektivene, slik at bildekvaliteten er svært god. Objektivet 1 NIKKOR VR 70–300 mm f/4,5–5,6 har optisk design av høy kvalitet som sikrer skarpe, kontrastfylte bilder i hele brennviddeområdet. Et Super ED-glasselement reduserer kromatisk aberrasjon, og nanokrystallbelegget reduserer interne refleksjoner og øker klarheten i bildet. 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM har fire asfæriske linseelementer som korrigerer uønsket aberrasjon og gir bildene enestående oppløsning og kontrast. Begge objektivene har Nikons avanserte bildestabilisatorsystem (VR) som gir skarpe bilder over hele brennviddeområdet, også ved lengre lukkertider.

1 NIKKOR-serien
1 NIKKOR-objektivene fanger øyeblikkene med høy skarphet. Kombinasjonen av 1 NIKKOR-objektivenes hendige størrelse, lave vekt og høye hastighet skiller Nikon 1-systemet fra alle andre. Det voksende objektivutvalget er designet med tanke på en aktiv livsstil og dekker mange forskjellige motivtyper. Hvert objektiv er i tillegg optimalisert for filmopptak. Fotografer som ønsker å bruke NIKKOR-objektiver med F-fatning på Nikon 1-kameraer, kan bruke FT1-objektivadapteren til dette.

Valgfritt tilbehør:
TR-N100 avtakbar stativfot: for objektivet 1 NIKKOR VR 70–300 mm. Perfekt når du vil ta bilder med lang eksponeringstid, eller ved dårlige lysforhold.
Objektivetuier: bruk CL-N102 myk objektivveske for å beskytte 1 NIKKOR VR 70–300 mm mot støv og riper. Bruk CL-N101 myk objektivveske for å beskytte 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM.

Tilbehør som følger med:
HB-N110 solblender med bajonettfatning: for 1 NIKKOR VR 70–300 mm. Reduserer strølys og refleksjoner, slik at du får bilder med bedre kontrast og fargemetning.

1 NIKKOR VR 70-300mm og 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM er tilgjengelig 17. april med en veiledende pris på 9.390,- og respektive 2 790,-.
Nikon -
Nikon
Nikon -
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu