Ole Hagen vant fotokunstprisen

Bildende Kunstneres Hjelpefond delte ut fotokunstprisen til den londonbaserte kunstneren.
Vårutstillingen er montert på Fotogalleriet i Oslo, og vinneren av årets fotokunstpris er kåret. Prisen gikk til Ole Hagen for videoen The origin of the Universe, 2013, og med seg fikk han 100 000 kr. Hagen jobber med video, skulptur, tegning og performance, og vinnerverket blander disse sjangrene i en teatralsk og festlig skapelsesberetning på seks minutter.

Juryens begrunnelse:
På et særpreget vis forklares universets skapelsesprosess med naivistisk varme og humor. I en tagning lykkes Ole Hagen å konstruere et narrativ der hans eget mikrokosmos uttrykker det altomfattende makrokosmos. Gjennom åpne sceneskift tas vi med inn i prosessen, som for å avdekke illusjonen, slik også vitenskapen forsøker å gjøre. Skapelsen av filmen blir en analogi til skapelsen av universet, og referanser til filmhistorien skaper en leken dialog med vår kulturelle fortid. 

BKHs Fotokunstpris ble første gang delt ut i 2010 og deles ut på den årlige Vårutstillingen. Juryen i år består av: Odar Bahr (kunstkritiker), Stina Högkvist (kurator, Nasjonalmuseet), og Maren Juell Kristensen (leder av Vårutstillingens jury). Siden etableringen har prisen blitt gitt til Helga Bu, Morten Torgersrud, Jason Havneraas og Arne Vinnem – og nå altså Ole Hagen.

Vårutstillingen arrangeres av Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet, og har blitt arrangert siden 1976.

- Vårutstillingen er en årlig juryert gruppeutstilling som presenterer tendensene innen norsk kamerabasert samtidskunst til et bredt publikum, står det på Forbundet Frie Fotografers nettside.

Utstillingen står til 27. april.

Ole Hagen - The origin of the Universe, 2013
The origin of the Universe, 2013
Ole Hagen
Skjermdump fra video

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu