Panasonic med 4k action-kamera

GoPro har fått råde grunnen mer eller mindre uforstyrret en stund, men nylig kom Garmin med en utfordrer, og nå vil også Panasonic ha sin del av kaken.
Videokameraer av høy kvalitet blir stadig mer kompakte og brukervennlige, og Panasonic HX-A500 påstås å være verdens første action-videokamera som gir bilder i 4k. Kameraet kan monteres på hjelm, til en bag eller på armen ved hjelp av ulike festeanordninger som fås kjøpt som tilbehør. Det er støvtett og det er vanntett til 30 meter.

Robust og brukervennlig
HX-A500 består av to deler som er koblet sammen via kabel. Det virker umiddelbart litt underlig med tanke på alle trådløse teknologier som er tilgjengelig, men det er snakk om overføring av store datamengder, og en kabel gir gjerne større båndbredde og mer stabil overføring. Kontrollenheten veier 119 gram, mens den sylinderformede kameradelen bare veier 31 gram.

Én vesentlig fordel med den todelte løsningen er at det er mulig å sjekke opptaket på den 1,5 tommer store skjermen på kontrolldelen, mens det pågår. Når det skal overføres til andre enheter, har kameraet blant annet NFC-tilkobling (Near Field Communication) for kobling til smarttelefon eller nettbrett. Deretter kan videoen redigeres og deles på nettet ved hjelp av Panasonic Image App.

Opptak i 4K
Panasonics Crystal Engine Pro+-teknologi gir 4k-opptak med 25 bilder per sekund. I tillegg har videokameraet en rekke bildeforbedringsteknologier som for eksempel en følsom BSI-sensor skal gi klare bilder selv i situasjoner med lite lys.

Kameraet har bildestabilisator og en Levelling Correction-funksjon som registrerer skjeve bilder og korrigerer dette i det endelige resultatet. Det finnes også en Slow motion-funksjon (200 fps, 100 fps, 50 fps) som kan brukes for eksempel til å studere teknikken i skibakken eller på golfbanen.

Tilbehør:
Tilbehør som fås kjøpt:
· Hodefeste
· Armbånd som gir enkel tilgang til videokameraet
· Klipsfeste, multibelte eller "multicase" som tillater fleksibel plassering av kamera der det måtte passe
· Vindbeskyttelse som reduserer vindstøy


Tekniske detaljer:
HX-A500
· Dual Body
· 4K / 25FPS bildekvalitet
· 1.5" bred LCD-skjerm (115,200 punkter)
· Wi-Fi med NFC
· Veier 31g (kamera-enhet)
· IPX8 vanntett (3m (10ft)/30minutter)
· EIS bildestabilisator
· Level Shot Function
· Slow motion video: 1920x1080/50fps / 1280x720/100fps / 848x480/200fps
· Loop-opptak
· Real Time Broadcasting (UStream)
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Olav M.
Kjempespennende, og en super nyhet for drone-bransjen, vil man tro: "Kjøttvekta" på "gimbal"-løsninger kan reduseres kraftig.
28.3.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu