LIFF: Karl Henrik Edlund

Edlund utforsker brytningspunktet mellom det private og fremmede gjennom reiser i Barentsregionen.
Karl Henrik Edlund, en ung fotograf fra Finland, presenterte sitt pågående prosjekt 'Yesterday Place' på Lofoten Internasjonale Fotofestival forrige uke.

Prosjektet er satt sammen av forskjellige historier og reiser. Det startet i 2009 da Edlund selv var elev på fotolinjen på Lofoten Folkehøgskole. Han trengte tid for seg selv, og reiste til Finnmark på oppdagelse i seg selv og i menneskelige landskaper. Kombinert med fotografier fra Finland fikk Edlund et Scanpix stipend for dette arbeidet.

Yesterday Place kombinerer fotografier fra Finnmark, Lovozero på Kolahalvøya og Narjan-Mar i Nentsien. De to sistnevnte stedene valgte han på grunn av kule navn. Uten å kunne russisk, og med minimal tolkehjelp, dro han på oppdagelse i egen bil. Fant folk å henge med. Kommunikasjonen var kroppspråk.

I Yesterday Place knytter Edlund disse reisene i Barentsregionen sammen. Det er brytningspunktet mellom det private og det fremmede som blir utforsket, det er dette som fasinerer den finske fotografen. Han plusser på med fotografier fra sitt eget dagligliv, blant annet fra St. Petersburg hvor han for tiden er på et 'artist-in-residence'-opphold. En rekke personer han har bygget nær tillit til stiller som modeller i veldig intime situasjoner.

Prosjektet blir ikke bare en reise
i oppdagelse av steder og utforskning av det private og fremmede, men også i fotografisk språk. Språket utvikles og fotografen finner et uttrykk for å formidle stemninger og en tidløs atmosfære der minner, tanker og følelser får et rom å sveve i.

Edlunds prosjekt nærmer seg nå slutten og neste år planlegges det gitt ut i bokform.

Karl Henrik Edlund
Liff
Frank Hesjedal - Karl Henrik Edlund
Karl Henrik Edlund
Frank Hesjedal
Karl Henrik Edlund -
Karl Henrik Edlund

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu