Tøffest i klassen?

Olympus TG-3 skal tåle mer enn de fleste kameraer og har også noen andre interessante egenskaper.
Olympus frir til de av oss som klatrer i fjell, elvepadler, dykker i kaldt vann og som fra tid til annen mister kameraet i gulvet eller en steinrøys. Det skal det tåle, i hvert fall så lenge fallet ikke er på mer enn 2,1 meter.

Produsenten selv presenterer TG-3 som markedets mest allsidige eventyrkamera. Det overlever altså fall, og det tåler 100 kilos trykk. Det er støvtett, og det er vanntett ned til 15 meter – uten undervannshus.

Bildekvalitet
Ingenting av dette er særlig nyttig hvis ikke bildekvaliteten holder følge, og ser vi på tekniske data for TG-3, virker det ganske lovende. Optikken er en zoom med lysstyrke 1:2.0–4.9 og en brennvidde som tilsvarer 25–100 mm ved fullformat. Lyset registrerers av en 16 megapiksels CMOS-brikke, og bildene behandles av en bildeprosessor kalt TruePic VII. Systemet skal gi gode bilder også i svakt lys, og høyeste ISO-verdi er 6400. Filformatet som benyttes er JPG, altså ingen råfiler fra TG-3.

Bemerkelsesverdig makro
Kameraet har fire forskjellige makroprogrammer, nemlig mikroskopmodus, mikroskop kontrollmodus, dybdeskarphetsutvidelse og fokus bracketing. Mikroskopmodus forstørrer motivet over 40 ganger med en nærgrense på bare én cm. Det bør åpne for interessante muligheter. Dybdeskarphetsutvidelsen går ut på at kameraet tar flere bilder med fokus på ulike deler av motivet, før disse settes sammen til ett høyoppløst bilde. Alt dette skjer automatisk i kamearet.

Kontroll og tilkobling
GPS, elektronisk kompass og Wi-Fi er innebygd, og sistnevnte gir også mulighet for fjernstyring av kameraet via en smarttelefon – som du selvfølgelig også kan bruke til å laste opp bilder til sosiale medier og annet.

Tilbehør
Sammen med kameraet lanseres også et tilbehørsprogram med blant annet undervannshus (som tåler dykk til 45 meter), silikonfutteral, fisheyekonverter og telekonverter samt et tilbehør som gjør at kameraets innebygde LED-lamper fungerer som en ringblits ved makrofotografering.

Tekniske data:
> 1:2,0–4,9 4x optisk vidvinkelzoom tilsv. 25–100 mm ved 135-format
> GPS og elektronisk kompass
> Avanserte makrofunksjoner
> Wi-Fi for fjernstyring og deling via smarttelefon
> Vanntett, støtsikkert, og frostsikkert
> 16 megapikslers BSI CMOS bildebrikke
> TruePic VII bildeprosessor med FAST AF autofokussystem
> Dobbel bildestabilisering minimerer bevegelsesuskarphet
> iHS: ISO 6400
> 5 bilder per sekund
> Full HD video
> 3-tommers LCD berøringssskjerm
(460 000 piksler) med beskyttelsespanel
> 7 kunstfiltre og 4 magiske filtre for kreative bilder
> Hanskevennlig, ergonomisk kontroll av kamerafunksjoner
> Kompakt lettvektskamera i svart og rødt
> Mål: 111 x 66 x 31 mm
> Vekt: 247 g

Pris og tilgjengelighet:
Norsk pris er ennå ikke kjent, men i USA vil det koste 349 dollar. Kameraet er i salg fra juni og fås i rødt eller svart.



 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
SveinM M.
De macrofinessene virker jo å være noe å trakte etter. Spent på tester... :)
3.4.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu