Filmskanner med superhøy oppløsning

Det er ikke lenge siden vi skrev om en rimelig og rask Reflecta-skanner for 135-film. Her kommer en til, med litt andre prioriteringer.
ProScan 10T er en skanner for deg som tar negativer og lysbilder på dypeste alvor, og som vil ha optimalt utbytte av råmaterialet når bildene skal digitaliseres. Det bør det være mulig å få med en oppløsning på 10 000 dpi, en Dmax-verdi (tetthet, eller densitet) på 3.9 og det produsenten beskriver som en "ekstremt rask skannetid på syv minutter for en fargeskanning på 10 000 dpi og 24 bits fargedybde". Til sammenligning bruker den rimelige, tidligere nevnte Reflecta X8 to sekunder på å skanne et lysbilde ved 1800 dpi. Men alt er jo relativt, og man må vurdere sine egne behov.

Skanneren leveres med holdere for opptil tre innrammede dias og filmstriper med opptil seks bilder, og dermed kan man i hvert fall gjøre noe annet mens man venter, og den har en knapp for hurtigskanning, for de gangene man klarer seg med mindre enn maksimal oppløsning. ProScan 10T er utstyrt med programvare for fjerning av støv og riper, og leveres med skanneprogrammet Scansoftware Cyberview samt Adobe Photoshop Elements 12.

Tekniske data:
Filmformat: Negativ eller positiv 135-film
Oppløsning: 10 000 dpi
Fargedybde: Maks. 48 bit
Skannetid: 7 min ved 10 000 dpi, inkl. fjerning av støv og riper med Magic Touch
Tetthet: 3.9 Dmax
Bildebrikke: 3-linjers CCD
Lyskilde: Hvitt og infrarødt LED-lys
Maksimalt skanneområde: 24,3 x 36,5 mm
Støvfjerning: Magic Touch
Mål (L x B x H): 275x167x80 mm

Pris og tilgjengelighet:
Vi har ikke sett den i Norge ennå, men prisen i Tyskland er 469 euro. Fås ellers hos amazon.de eller -co.uk, eller direkte fra reflecta.de.


Reflecta  -
Reflecta

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Hermod O.
Jeg kjøpte en X8-Scan fra Amazon DE etter en artikkel av Morten og fikk det levert 4 dager etterpå - pris litt over 800 nkr - og er veldig godt fornøyd med det.
Noen av testresultatene er blitt lagt ut på siden min,,,,
Men - med de spes som oppgis i denne scanneren - ser man at det finns bedre alternativer. Dog - prisen er for grom....
Iallfall - det er bra at det nå blir presentert gode løsninger på dette med digitalisering av dias og 135 film! ...det har skjedd mye det siste året og mye godt har blitt presentert av Morten, så har du ikke bursdag - så kan du få en nå - hipp hipp.....

mvh
Hermod
2.5.2014
Bård R.
Ser den koster 469 Euro i Tyskland. B&H PhotoVidea selger samme skanner for USD 280 (tilbud) under merket Pacific Image Prime Film XE.
14.4.2014
Geir B.
Hvordan virker denne med Kodachrome? Den er jo en utfordring for de fleste film-scannere.
13.4.2014
stein m.
Kor bra er dette i praksi ?
Sjøl forstår eg ikkje det tekniske fagspråket.
Vil forstørrelsa i 50x70 fra digitalisert neg. fargefilm være på høgde med forstørrelsa fra min digitale Leica M240 ? Bilder tatt med samme objektiv.
12.4.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu