Fotopris for unge fotografer

Under 24 eller fotostudent? Da kan søke på Ian Parry Scholarship 2014.
Alle fotografer som enten er under 24 år gamle eller i gang med en fulltidsutdanning innen fotografi, kan delta i Ian Parry Scholarship 2014. Konkurransen er åpen for alle nasjonaliteter og for å delta sender man inn en portefølje på maks 12 bilder og en tekst om et prosjekt man ønsker å jobbe med.

- Vi ser etter historier som er godt gjennomtenkt med originalitet og som ikke nødvendigvis finner sted i fjerne destinasjoner, sier kreativ direktør for prisen, Rebecca McLelland.

Det er gratis å delta og vinneren får et stipend på £3500, som skal gå til å finanisere prosjektet man søker med. I tillegg blir vinneren nominert til World Press Photos prestisjetunge Joop Swart Masterclass i Amsterdam og blir en del av Emerging Talent-gruppen til Reportage by Getty Images. En av finalistene får i tillegg et betalt oppdrag fra Redd Barna.

Stipendet ble opprettet i Ian Parrys minne, etter at han mistet livet på jobb som fotograf under revolusjonen i Romania i 1989, 24 år gammel. Stipendet fyller i år 25 år, og markeres med arrangementer, utstillinger og publikasjoner.

Tidligere vinnere av prisen inkluderer blant annet Jonas Bendiksen, Marcus Bleasdale, Irina Werning og Sebastian Liste. I 2012 fikk Hilde Mesics Kleven en hederlig omtale for prosjektet All the same but different.

Frist for å delta er 7. juli. Mer info på www.ianparry.org
Farzana Hossen -
Farzana Hossen
Vinner Ian Parry Scholarship 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu