Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Børge Ousland: Klimaendringene i polområdene

Nå har du sjansen til å møte trolig den sprøeste Norseman i vår tid. 27. april kl. 17.30. Oslo Konserthus.
Hør Børge Ousland fortelle om sine siste ekspedisjoner og klimaendringene i polområdene.

"Jeg kjenner hvordan sivilisasjonen begynner å prelle av meg. Jeg våkner, myser mot solen, utfører dagens oppgaver, trekker inn nordavinden og peiler automatisk ut den beste ruten og de tryggeste overnattingsplassene – helt uten å tenke meg om." – Børge Ousland

Når det gjelder å utforske polarområdene, er Børge Ousland et naturtalent. Ikke bare er han en ivrig friluftsmann og tidligere marinejeger, men gjennom 25 år med reiser til polområdene – deriblant 18 til Nordpolen og 6 til Sydpolen – har han fått en sterk fysikk som har hjulpet ham med å overleve under ekstreme forhold. Ingen andre har gjennomført flere soloekspedisjoner til polene enn ham.

Men Ousland er ikke bare fysisk sterk. Å nå Nordpolen midt i den lange polarnatten, eller å krysse hele Antarktis i ensom majestet, er minst like krevende for psyken som for fysikken. Å gjennomføre slike ekspedisjoner, uten støtte utenifra, gjør utfordringen enda vanskeligere. Han har vært tvunget til å stole helt på egne ferdigheter og egen oppfinnsomhet når ting går galt – som det jo naturligvis gjør.

Han føyer seg inn i den lange rekken av norske polfarere, og Ousland har organisert ekspedisjoner som har gjenskapt flere av de store oppdagernes bragder. I 2007, da han fulgte Nansens historiske fotspor over Frans Josefs land, var han og gruppen hans isolert i tre uker – tvunget til å leve av det naturen hadde å by på. I 2010 reiste han gjennom Nordpassasjen og seilte gjennom hele Arktis i løpet av én årstid, et lenge ettertraktet mål innen polferder, muliggjort av de skiftende klimatiske
forholdene.

Publikumsfavoritten er kjent for sine karismatiske og overbevisende presentasjoner, og Børge Ousland vil her rapportere fra sine siste ekspedisjoner og fortelle om sine observasjoner av klimaendringene i polområdene – illustrert av bilder og forrykende filmopptak!

Buy tickets here
http://www.billettservice.no/event/national-geographic-li...ter/407685

National Geographic Live Facebook-page: http://www.facebook.com/natgeoliveno

For mer info:
http://natgeo.no/nglive

Foto.no er offisiell mediapartner med NatGeo Live.
Børge Ousland -
Børge Ousland
Børge Ousland -
Børge Ousland
Thomas Ulrich -
Thomas Ulrich
Børge Ousland -
Børge Ousland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu