Poetisk Anita Hamremoen på Nordic Light

Blant alle internasjonale navn under årets Nordic Light, finner vi norske Anita Hamremoen, og det er ikke uten grunn.
Morten Krogvold har valgt Anita til "Directors choice" under årets festival med prosjektet "A letter to Tarkovsky. Dreaming with open eyes". Man forstår hvorfor når man ser bildene hennes. Hun forteller selv at hun har latt seg inspirere av bildespråket til den russiske regissøren, som hun ble introdusert for av nettopp Krogvold i 2009, mer konkret av stillbilder fra filmen "Nostalgia". Etter fem års konsentrert og hardt arbeid er det imidlertid ingen tvil om at bildene står trygt på egne ben.

De er mørke, drømmende og, hvis vi kan tillate oss å si det, kanskje litt "russiske" i uttrykket. På festivalen ble bildespillet presentert til Mahlers 5. symfoni. Det understreker inntrykket av noe mørkt lengselsfullt, drømmende og sårbart, og danner en skarp kontrast til førsteinntrykket man får av Anita selv, som umiddelbart virker ganske glad, lys og utadvendt.

Bakgrunn
Anite Hamremoen er født i 1966 og har fotografert fra hun var ni år. Fotofaget har hun lært gjennom ulike workshops med mentorer som Morten Krogvold, Joyce Tenneson, Deborah Turbeville og William Ropp. De viktigste arbeidene hennes stilles ut under årets festival. I 2010 publiserte hun boken "My Grandmother's Closet."







Anita Hamremoen -
Anita Hamremoen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu