Et Leica-sett til begjær

"Brassing" er ikke noe tema når Leica lanserer et sett med to kameraer og tre objektiver. De to kameraene er nemlig lagd i rustfritt stål.
Fet koffert
Leica M Edition 100 er laget i forbindelse med hundreårsjubileumet og består av et helt mekanisk, analogt M-kamera, et Leica M Monochrom samt den nye Summilux-M 28 mm f1.4, en Summilux-M 35 mm f1.4 og en Summilux-M 50 mm f1.4. Alt i rustfritt stål og standsmessig pakket en i spesiallaget aluminiumskoffert fra Rimowa. Kamerahusene er gravert med teksten "Leica 100". Nei, det er ikke billig, og ja, du må forte deg å bestille. Settet lages bare i hundre eksemplarer, og prisen er 360 000 kroner.

Sølvfarget Monochrom
Samtidig lanseres svart-hvittkameraet Leica M Monochrom i sølv. Fargen er det eneste som skiller kameraet fra den svarte utgaven, men det produseres i et begrenset antall og får en pris på 59 000 kroner.

Makroadapter
Et nytt makroadapter for Leica M er utviklet for bruk med LiveView på Leica M-kameraer. Sammen med det nye Macro-Elmar-M 90 mm objektivet er nærgrensen 41 cm (1:2). Adapteret tillater også fokusering til uendelig selv om objektivet er sammentrukket. Dermed skal det ikke være nødvendig å fjerne adapteret ved vanlig fotografering. Adapteret kan brukes med all M-optikk og koster 4995 kroner.

foto.no var tilstede under lansering i Tyskland. Denne presseturen ble betalt av Leica.



Leica -
Leica
100-års jubileumsutgave. Kun 100 eksemplarer.
Leica -
Leica
Svart-hvittkamera med ny farge
Leica -
Leica
Makroadapter med 90 mm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Arne O.
Fett
3.6.2014
Knut S.
Stormannsgalskap
30.5.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu