Firmware-oppdatering til Leica M

Har du en Leica M, kan du nå oppdatere den med firmware-versjon 2.0.1.5. Ifølge produsenten er det særlig Live view-, video- og ISO-funksjonene som har blitt bedre.
Leica har lansert en ganske omfattende firmware-oppdatering til Leica M. Noe er feilrettinger, men for det meste er det snakk om til dels betydelige forbedringer.

Flere muligheter i Live view
For å ta de viktigste først har Live view blitt mulig med all optikk, også eldre objektiver med skrufatning via adapter, ved å bruke "manual lens detection". Horisonten, eller vateret om du vil, har også blitt synlig i Live view og aktiveres via menypunktet "Horizon".
"Exposure simulation" er et nytt menypunkt med to undermenyer: "Exposure simulation – Permanent" gir en presis gjengivelse av bildet på skjermen, slik det blir med de valgte innstillingene i manuell modus – så lenge eksponeringstiden er kortere enn 1/30 sekund. "Exposure simulation – Release button half-pressed" gjør at skjermbildet i Live view justeres for best synlighet, uavhengig av faktisk eksponering. Trykker du utløseren halvveis ned, vises den faktiske eksponeringen.
Bekjæringsmerker for sideforholdene 3:4, 6:7 og 16:9 kan nå vises i Live view. Merkene vises på skjermen, uten ytterligere informasjon, ved å trykke på opp/ned-knappene.

Video
Det har kommet en ny funksjon for deaktivering av video. Under Set-menyen, undermeny "Video recording", finnes det nå et punkt som heter "Video off" som deaktiverer M-knappen på toppen av kameraet.
Videoopptak skjer nå ved 1/25 s i stedet for 1/24 s for å redusere flimring ved bruk av 50 Hz strømforsyning (som er det vi bruker i Norge).

Utvidet auto-ISO
Alle auto-ISO-innstillinger er nå synlige når man trykker på ISO-knappen. Man kan også velge ekstrainnstillinger for maksimal eksponeringstid (1x, 2x eller 4x brennvidde) for å unngå bevegelsesuskarphet ved bruk av auto-ISO i kombinasjon med teleoptikk.
Det har også blitt mulig å bruke auto-ISO i manuell modus. Dermed varieres ISO-følsomheten for korrekt eksponering når lukkertid og blenderåpning velges manuelt. Kameraet kan også benytte den sist valgte manuelt innstilte ISO-følsomheten.

Eksponering
Innstillinger for gafling av eksponering (bracketing) lagres når kameraet slås av.
Mulighet for EV-korrigering i menyen gjør det mulig å justere eksponeringen direkte ved hjelp av tommelhjulet, uten å måtte trykke på andre knapper, og
en ny innstilling gjør det mulig å deaktivere LV-knappen for å unngå at Live view aktiveres ved et uhell når man bare vil bruke søkeren.
Man kan velge rød, grønn eller blå farge ved "focus peaking" for best mulig synbarhet.

GPS-visning
For jpg-filer er nå GPS-posisjonen synlig i Adobe Lightroom. Ved svakt GPS-signal slettes siste posisjon etter fem minutter – ikke etter 24 timer som tidligere.

Feilrettinger
Det har forekommet at Live view-visningen har sviktet ved høye omgivelsestemperaturer, og dette er nå rettet. Leica oppgir også at de har rettet en feil ved lysmåling i Live view og en feil ved funksjonen for rens av bildebrikken.

Ellers opplyser produsenten at man nå kan velge koreansk som menyspråk. Oppdatering og instruksjoner for installasjon kan lastes ned fra:

http://en.leica-camera.com/Service-Support/Support/Downlo...uage=68389










Leica -
Leica
Har du en av disse, har du nå muligheten til å gjøre den enda bedre.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu