Google+ med avansert bildebehandling

Adobe Lightroom har fått mobilfunksjoner, og også Google+ frister nå med avansert, men brukervennlig og ikke-destruktiv bildebehandling på nett. Det er en god ting.
For to år siden kjøpte Google bildebehandlngsselskapet Nik. Deretter har Googles verktøy for bildebehandling blitt gradvis mer avanserte. Det er neppe tlifeldig. Nå tilbyr de også ikke-destruktiv og selektiv bildebehandlng der man kan synkronisere endringene med bilder som ligger i skyen, og Google+ støtter også råfilformater. Særlig med tanke på at Adobe blir stadig mer dominerende innen bildebehandling, kan det ikke være annet enn positivt at det begynner å dukke opp alternativer – i hvert fall for "hverdagsbrukere".

Bildebehandling på farten
Dette betyr i praksis at du kan begynne å redigere et bilde på én enhet, for eksempel et nettbrett, og fortsette på en annen, som en stasjonær maskin, uten å påvirke originalen. Du endrer kun endringene. Originalen er alltid tilgjengelig. Det betyr at du kan jobbe videre med tidligere redigerte bilder. Du kan for eksempel beskjære et bilde der du tidligere har lagt til effekter, endret farger eller annet, ved å velge tidligere versjoner av bildet i Chrome.

Når du har gjort endringer du er fornøyd med, og som du gjerne vil overføre til andre bilder, kan du kopiere selve endringene (som i Lightroom), og bruke dem på de bildene du ønsker.

"Auto Awesome Effects"
Hvis du ikke har tid eller lyst til å finjustere og dra i spaker og kurver, kan du velge ferdige effekter fra et antall maler, som Google på godt amerikansk har valgt å kalle "Auto Awesome Effects", og oppnå slående resultater med et tastetrykk.

Google kan også bearbeide bildet når du laster det opp, slik at det får mer "trøkk" med det samme. Deretter kan du bruke bildet som det er, eller åpne redigeringsprogrammet og justere videre av hjertens lyst.

Er du på Google+, er det hele uansett gratis, og det er bare å prøve seg frem på plus.google.com. Nettleseren Google Chrome finner du her: http://www.google.no/intl/no/chrome/
M. Wendel -
M. Wendel
Verktøyene er tilnærmet selvforklarende

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu