Olympus PEN E-PL6 til Europa

Denne PEN-modellen har så langt bare vært tilgjengelig i Japan. Nå kommer den til Europa, i første omgang som en spesialmodell.
Samtidig som Olympus lanserer sitt "Luxury Kit" bestående av blant annet et PEN E-P5, lanserer de også et "Expression Kit" som inneholder et PEN E-PL6-kamera. Kameraet har tidligere kun vært i salg i Japan, men nå velger altså produsenten å introdusere det i flere europeiske land i form av en spesialutgave. Settet består av kamerahus i hvitt eller svart, Toshiba FlashAir minnekort på 8 GB med innebygd WiFi, et zoomobjektiv på 14–42 mm f:3.5–5.6, verdens minste "pannekakeobjektiv" med en tykkelse på bare 22,5 mm, skulderrem, kameragrep og de vanlige kablene, batteri, lader etc.

Oppdaterte ytelser
Ellers kan kameraet skilte med en ny CMOS bildebrikke på 16 megapiksler, ISO opp til 25 600, sensorbasert toaksers bildestabilisator, TruePic VI bildeprosessor, og ikke minst berøringsfølsom skjerm – noe som kommer på stadig flere nye kameramodeller. Brikkeformatet er det kjente Micro Four Thirds, eller mindre kryptisk: 18 x 13,5 mm, med en diagonal på 22,5 mm (effektivt 21,6 mm) – tilsvarende 110-film, for dem som husker det.
Kameraet tar bilder i 12-bits råformat og jpg, mens videooppløsningen er på 1920 x 1080, altså Full HD, med 30 bilder i sekundet. Høyeste hastighet ved stillbildefotografering er åtte bilder i sekundet, maksimalt 27 bilder av gangen.

Betjening
Produsenten fremhever dessuten rask oppstartstid og sågar lynrask autofokus ("FAST AF"), også ved dårlige lysforhold. Det medfølgende Toshiba minnekortet setter opp et trådløst nettverk og gjør det mulig å overføre bildene til andre enheter, for eksempel til en telefon med Olympus' egen Image Share App. Ellers har E-PL6 fått en rekke nye funksjoner for raskere innstillinger og visning av data på skjermen. Kameraet har et virtuelt vater som hjelper til med å få rett horisont, og funksjoner for intervallopptakk, stop-motion-video og en slags spot-AF ("Small-AF-Target-Mode") som gjør det mulig å stille skarpt på et lite område i motivet og forstørre dette for presis fokusering. Den minimale utløserforsinkelsen sammen med det raske autofokussystemet skal gjøre kameraet særlig velegnet for motiver i rask bevegelse.
Berøringsskjermen er på tre tommer, har 460 000 bildepunkter og er vippbar, også helt opp til 170 grader, slik at man kan ta bilder av seg selv mens man ser seg selv på skjermen. Vil man bruke "kreative" filter, finnes også dette i rikt monn, både for stillbilder og video.
Mange vil sikkert også glede seg over muligheten til å koble til en ekstern stereomikrofon, men også den innebygde mikrofonen tar opp stereolyd i 16-bit og 48kHz.

Mål og vekt
Kamerahuset veier ikke mer enn 325 gram inkludert batteri og minnekort, og har målene 110,5 x 63,7 x 38,2 mm. Sammen med det nevnte "pannekakeobjektivet", bør altså dette være et høyst interessant reisekamera.

Spesifikasjoner (på engelsk)
http://tinyurl.com/qjcndgt

Pris og tilgjengelighet
Vi har ingen informasjon om når eller om settet kommer til Norge, men prisen i EU-området ligger på rundt 500 euro for den som gjerne bestiller fra utlandet.
Olympus -
Olympus
PEN E-PL 6 Expression Kit
Olympus -
Olympus
Finnes selvsagt også i svart
Olympus -
Olympus
170-graders vippbar skjerm
Olympus -
Olympus
Alt du trenger, inkludert manuelle innstillinger, blender- og lukkerprioritert automatikk

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu