Olympus PEN E-PL7: "Selfies" og deling

Veldig mange vil gjerne ta bilder av seg selv og dele dem på nettet. Nettopp det har Olympus tatt omhyggelig høyde for da de uviklet det nye tilskuddet på PEN-stammen. E-PL7 har nemlig en egen "selfie-modus".
Olympus legger ikke skjul på hvilke kjøpere de vil lokke med det nye PEN E-PL7-kameraet. Pressematerialet gjennomsyres av uttalelser fra unge bloggere og markedsføres som "det ultimate kameraet for motebloggere". Det hevdes også at du ikke trenger noe lommespeil i håndvesken, så lenge du har en PEN E-PL7. Det finnes altså flere dedikerte funksjoner for "selfies", blant annet en berøringsfølsom skjerm som kan vris og vendes i de fleste relevante vinkler.

Seriøse spesifikasjoner
Det er likevel ingen grunn til å tvile på at E-PL7 er en verdig arvtaker etter forgjengere som for lengst har etablert seg som brukervennlige, solide, allsidige og kompakte systemkameraer. E-PL7 er utstyrt med en CMOS bildebrikke på 16 megapiksler, den har en treaksers bildestabilisator (hentet fra OM-D E-M10) og den klarer serieopptak på opptil åtte bilder i sekundet. Kameraet tar serier på opptil 20 råfiler av gangen, eller et ubegrenset antall jpg-filer.
Autofokusen benytter 81 punkter som dekker hele bildet, og er produsentens raskeste så langt. Datamengden fra bildebrikke, autofokus og andre funksjoner behandles av en TruePic VII-prosessor som skal gi lav støy ved høye ISO-verdier i tillegg til naturlige farger og generelt høy bildekvalitet.

Smarte selvportretter
Den berøringsfølsomme skjermen kan vippes 180 grader nedover, og da går kameraet automatisk i "selfie-modus". Det betyr at skjermen virker som et speil der du kan ta bilder med ett sekunds forsinkelse ved hjelp av en lett berøring på skjermen. Sony har forøvrig en lignende funksjon på sin RX100 III, dog uten berøringsfølsom skjerm.
PEN E-PL7 har dessuten en e-portrettinnstilling som gir mer flatterende hudtoner. Du kan også la kameraet ta selvportretter med en intervallinnstilling, slik at det blir litt som å ta bilder i en tradisjonell passfotoautomat.
iAuto-innstillingen er også utvidet med et portrettprogram.
Vil du pynte ytterligere på bildene, har kameraet 14 innebygde filtre, inkludert de nye "Vintage" og "Partial colour". Velger du et av dem, vil forhåndsvisningen på skjermen vise hvordan bildet blir seende ut.

Brukervennlig deling
Vil du dele ditt nyeste selvskudd eller andre bilder med resten av verden, eller overføre dem tll telefon, nettbrett eller pc, er også det en smal sak. Kameraet har nemlig innebygd WiFi, og sammen med gratisappen Olympus OLShare for iOS eller Android, kan du koble kameraet til mobiltelefon eller nettbrett og dele bilder og video med venner og andre på sosiale medier. Alt du behøver å gjøre er å skanne en QR-kode på kameraskjermen med mobilen, så er enhetene koblet sammen.

Solid mekanikk – masse tilbehør
Kamerahuset er helt i metall, utvalget av objektiver er godt, og med "Olympus PEN"-logoen på fronten er det ifølge produsenten ingen grunn til å "ha et klumpete DSLR for å stå side om side med profesjonelle fotografer ved catwalken". For de som synes de blir vel mye snakk om rosabloggere og mote, er det godt å vite at kameraet også finnes i svart eller sølv – og det er nok fortsatt et ytterst kompetent kamera også til andre oppgaver, for eksempel diskré fotografering i bymiljøer eller til dykking med Olympus eget undervannshus. Blant øvrig tilbehør kan vi nevne mye god optikk og et rikt utvalg av vesker og blitser – til og med en undervannsblits.

Tekniske data
http://tinyurl.com/o3wo5uk

Pris og tilgjengelighet
Olympus PEN E-PL7 finnes i svart, hvitt eller sølv. Det er i salg fra september, og huset koster 3990,-. Vil du ha med den kompakte zoomen på 14–42 mm (1/2.5–5.6), må du ut med 5490 kroner.


Olympus -
Olympus
Alternativt lommespeil?
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu