Ny farge og bedre programvare for X-T1

Fujifilm X-T1 fikk mye og positiv oppmerksomhet da den ble lansert i slutten av januar. Derfor er det ingen bombe at produsenten prøver å holde liv i suksessen med en "ny" versjon i forbindelse med årets Photokina. Møt X-T1 Graphite Silver Edition og den nye programvaren.
Tilnavnet "Graphite Silver Edition" kan forlede en til å tenke at dette er det samme gamle kameraet i mer jålete innpakning. Det er for så vidt riktig, men det har skjedd en hel del også under overflaten. Det vil si; det som har skjedd gjelder programvaren, og de nye og/eller forbedrede funksjonene vil også være tilgjengelige for den opprinnelige svarte X-T1 som en firmware-oppgradering i løpet av desember. Likevel, for å gjøre oss ferdige med den nye fargen, så består overflatebehandlingen ifølge produsenten av flere lag som "gir en slitesterk konstruksjon med høy kvalitetsfølelse og finish."

Nye og forbedrede funksjoner
Fin farge, men de nye funksjonene er faktisk mer interessante, og øverst på listen står kanskje den nye elektroniske lukkeren med en korteste lukkertid på bare 1/32 000 sekund (ja, du leste riktig). Det er fort, og det gir blant annet muligheter for å kunne ta bilder med helt åpen blender på den mest lyssterke optikken selv i gnistrende dagslys.
I tillegg har kameraet fått forhåndsinstallert en filmsimulering som kalles "classic chrome", og den elektroniske søkeren har fått en innstilling som heter "natural live view". Funksjonen gjør det mulig å deaktivere forhåndsvisning av valgte bildeinnstillinger (for eksempel filmsimulering) for å få et mest mulig naturlig søkerbilde.
Både den elektroniske lukkeren, "classic chrome"-simuleringen og "natural live"-funksjonen vil også kunne lastes ned som programvareoppdatering til den svarte X-T1 i løpet av desember. Denne oppdateringen vil også omfatte følgende forbedringer av programvaren for begge kameraversjonene:

- Direktevalg av fokuspunkt ved hjelp av fireveiskontrollen, uten først å måtte trykke på Fn-knappen.

- Knappene for AE-L og AF-L er ikke lenger låst, og funksjonene kan tilordnes den knappen man ønsker.

- Størrelsen på fokusområdet kan endres ved bruk av "øyeblikkelig AF"-funksjonen sammen med AF-L-knappen når man har valgt manuell fokus.

- Makrofunksjonen kan slås på eller av direkte, uten at det først vises en sprettoppmeny på skjermen.

- Q-menyen (hurtigvalg av de mest bruket innstillingene) kan tillpasses etter brukerens egne behov og ønsker.

- I tillegg til de eksisterende opptakshastighetene for video, nemlig 60 og 30 bilder/s, kan man også velge 50, 25 og 24 bilder/s.

- Mulighet for å velge blender, lukker og ISO manuelt under videoopptak.

- Autofokus med fasedeteksjon fungerar også ved bruk av ”øyeblikkelig AF” med AF-L-knappen når man har valgt manuell fokus.

- Fokus- og lysmålingsområdet kan sammenkobles ved valg av spotmåling, slik at eksponeringen endres når man flytter fokuspunktet.

- Lengste lukkertid ved ”program shift” økes fra 1/4 s til maksimalt 4s

Tilgjengelighet og pris:
Fujifilm X-T1 Silver Graphite Edition er i salg fra november og får en veiledende pris på kr 11 999,-





Fujifilm -
Fujifilm
Fujifilm -
Fujifilm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Alexander Rex E.
Ser fram til firmware-oppgraderingen. Håper de også gjør noe med bildekvaliteten for video når det først skal bli manuelle instillinger. Elektronisk lukker blir spennende.
13.9.2014
Audun S.
Tror nok X100S vil falle litt i pris. :)
12.9.2014
Christer Hoel O.
Synes også det er verdt å nevne at X100T er lansert, arvtager til X100S. Håper selv på et prisfall på X100S utover høsten :)
12.9.2014
Audun S.
Synes det er lite sannsynlig at det kommer en X-T2 snart i og med denne lanseringen. Det er vel mer sannsynlig at det kommer en X-Pro2 nå under Photokina.
11.9.2014
Audun S.
Satser på en brukt X-T1 og oppgradering av firmware i desember. :)
11.9.2014
Christian W.
Dette ser veldig ut som mitt neste kamera. Blir helt varm inni meg av bare tanken. Er den lykkelige eier av et X-Pro1 i dag og som tidligere Canonist angrer jeg overhodet ikke på overgangen :)
11.9.2014
Audun S.
Tipper den nye vil gå ned litt (en 1000-lapp eller 1500) i pris etter jul, og at den sorte X-T1 vil gå ned en 500-lapp allerede i høst.
11.9.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu