Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer blits med innebygd LED-lys

Den kompakte blitsen SB-500 gjør det enklere enn noen gang å kontrollere lysets kvalitet og retning. Et utmerket verktøy for fotografer og filmskapere.
For første gang lanserer Nikon en blits med høyintensitets LED-lys. SB-500 er et smart valg når du ønsker en fleksibel blits for filmopptak uten å måtte bære på ekstra utstyr. Blitsen er kompatibel med digitale speilreflekskameraer fra Nikon og utvalgte COOLPIX-kameraer, samt Nikon Creative Lighting System. Det er også mulig å bruke den til å fjernstyre flere blitsenheter trådløst. Blitshodet og LED-lyset har begge en rekkevidde som dekker en bildevinkel på 24 mm i FX-format. Kontrollene på baksiden av enheten er enkle å betjene.

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge, sier at fotoutstyr de siste årene har hatt en rivende utvikling, og at mange stillbildekameraer nå fungerer som svært gode videokameraer.
– Vi vil i tillegg til videospesifikt tilbehør kunne tilby kundene våre ekstrautstyr som kan brukes både til stillbilder og video. Kompakte, rimelige og brukervennlige SB-500 fungerer godt som videobelysning uten at det går på bekostning av enhetens blitsfunksjon. Kundene får et produkt som er ekstremt fleksibelt, og viktigst av alt, det er morsomt og enkelt å bruke. SB-500 er et svært godt hjelpemiddel når man vil skape stillbilder og filmer med et profesjonelt uttrykk, sier han.

Innebygd LED-lys
SB-500 har LED-lys med høy intensitet (100 lx) innebygd, og er et smart valg for filmskapere eller fotografer som trenger ekstra belysning. Den er ideell å bruke ved filming i svak belysning, og kan være svært nyttig ved fotografering av stillbilder på nært hold. Når den brukes sammen med kompatible kameraer, kan hvitbalansen for LED-lyset overføres sammen med blitsinformasjonen. Hvitbalansen har en standardverdi på 5400 K som gjør at lyset ser naturlig ut. I tillegg har LED-enheten en innebygd diffusor som gjør at lyset blir mykt og jevnt. En bryter på baksiden av blitsenheten brukes til å styre intensiteten til LED-lyset, slik at den kan lyse med full, halv eller kvart styrke. LED-lyset kan brukes sammenhengende i omtrent 60 minutter ved bruk av oppladbare Ni-MH-batterier, og omtrent 30 minutter ved bruk av alkaliske batterier.

Kreative muligheter
Blitshodet kan skråstilles opptil 90°, og roteres horisontalt 180°, slik at lyset kan rettes akkurat dit du vil. SB-500 gjør det enkelt å legge til ekstra lys på dagslysbilder, lette opp motivdetaljer selv i vanskelig motlys og gjøre lyset mykere ved å reflektere via taket. Ved mer avansert trådløs blitsstyring kan SB-500 fungere som en styringsenhet for flere eksterne blitser (når den brukes med kameraer som har innebygd innstilling for styringsenhet). Blitsen kan utløses minst 140 ganger på én oppladning ved bruk av oppladbare Ni-MH-batterier, og minst 100 ganger ved bruk av alkaliske batterier. Minste repetisjonstid ved bruk av oppladbare Ni-MH-batterier er omtrent 3,5 sekunder, og omtrent 4 sekunder ved bruk av alkaliske batterier.

Tilgjengelighet og pris:
SB500 er i salg fra 25. september og får en veiledende pris på 2190 kroner.
Nikon -
Nikon
Nikon -
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu