Canon EOS 7D Mark II: Klassens raskeste

Canon har lansert den andre generasjonen av EOS 7D, altså Mark II, og hastighet er ett viktig salgsargument. Kameraet tar nemlig ti bilder i sekundet – med 20 megapiksler og i råformat.
Canon hevder at det først og fremst er et fallende kameramarked som er deres verste konkurrent. Det er forståelig med tanke på at salget av digitale speilreflekskameraer har falt med 49 prosent her i landet det siste året. Men de er nok også ute etter å gi rivaliserende produsenter noe å bryne seg på: EOS 7D Mark II er nemlig et helt nyutviklet kamera og gir et gedigent og umiddelbart kvalitetsinntrykk – og de virker selvsikre når de beskriver den nye modellen som "kongen av APS-C". Spesifikasjonene er da også i proffklassen, i hvert fall langt på vei:
Huset er helt i magnesium med forbedret tetting mot støv og fuktighet. Fokussystemet er en videreutvikling av det som finnes i toppmodellen 1DX, med med flere fokuspunkter, og også lysmåleren er forbedret med flere målepunkter. Lukker-/speilmekanismen er testet for 200 000 eksponeringer, og det tyder også på at D7 Mark II er ment som en pålitelig og solid arbeidshest som er bygd for et langt og hardt liv, også i hendene på profesjonelle brukere.

Høyfartskamera
For å oppnå de imponerende ytelsene har Canon utstyrt den nye 7D med en helt ny CMOS-bildebrikke på 20,2 megapiksler, men har valgt å beholde lavpassfilteret – i motsetning til trenden hos erkerivalen Nikon. Bildebehandling og kamerafunksjoner behandles i to Digic 6-prosessorer, og hastigheten er formidabel. Med jpg i full oppløsning klarer kameraet kontinuerlig ti bilder i sekundet. Velger du å fotografere i råformat, kan du ta serier på opptil 30 bilder ved den samme hastigheten. Til sammenligning er høyeste hastighet på Nikons toppmodell med APS-C-brikke (D7100) på 6 b/s ved full oppløsning – riktignok med 24 megapiksler.

Autofokus
Kameraet har et avansert AF-system, og hvert AF-punkt er av krysstypen. Det vil si at det midterste punktet er et dobbeltkryss som fokuserer ved f/2.8 og ned til EV-3 for høy grad av nøyaktighet uansett motiv og lysforhold. AF-systemet kan skreddersys ved hjelp av en lignende meny som den man finner på 1DX, slik at man selv kan velge innstillinger for følsomhet og følgefokus. Det finnes også en ny AF-spak som gjør det mulig å bytte mellom fokusområder uten å flytte øyet fra søkeren.

Lysmåling
Den nye lysmåleren har 150 000 piksler og byr på noe helt nytt i et EOS-kamera. Den måler nemlig også stråling i den infrarøde delen av spekteret og registrerer flimrende lys, for eksempel fra lysrør. Lyskilden analyseres, og bildet tas når lyset er på sitt sterkeste. EOS iTR AF- og AI Servo AF III-teknologiene, som ble lansert med EOS-1D X, samarbeider også med målesensoren for å gi så presis følgefokus som mulig.

Video
Filmfunksjonene hos forgjengeren er videreutviklet med flere nye profesjonelle opptaksfunksjoner. Dual Pixel CMOS AF-teknologien skal gi suveren AF-ytelse slik at det er mulig å filme med jevn og presis fokus. D7 Mark II er også det første EOS-kameraet der både hastigheten og følsomheten for Movie Servo AF kan tilpasses, for bedre kontroll over fokusering og fokusskift. Kameraet tar opp i full HD-kvalitet, og du kan velge mellom bildefrekvenser fra 24p til 60p for jevn bevegelse og sakte film-effekter.
Opptak gjort med EOS 7D Mark II kan lett integreres i en eksisterende arbeidsflyt takket være ukomprimerte HDMI-utdata (4:2:2) til eksterne opptakere. I tillegg er EOS 7D Mark II utstyrt med egne kontakter for tilkobling av ekstern mikrofon og hodetelefoner, og betjeningen er stille slik at du unngår uønsket støy når du endrer innstillinger.

Mekanikk og tilkoblinger
EOS 7D Mark II er ikke utstyrt med innebygd WiFi. Ifølge Canon skyldes dette problemer med å få det trådløse nettet til å fungere tilfredsstillende i det massive magnesiumhuset, men kameraet har innebygd GPS med digitalt kompass. Dessuten er det utstyrt med høyhastighets USB 3.0-tilkobling og HDMI. Kameraet har spor for både CF- og SD-minnekort Batterilevetiden oppgis til 670 bilder i hht. CIPA-standarden, og vekten på huset er 910 gram.
Det finnes mengder av tilbehør til EOS-systemet, og Canon leverer også et nytt batterigrep til EOS 7D Mark II.

Tekniske spesifikasjoner:
http://tinyurl.com/lov374w

Tilgjengelighet og pris
EOS 7D Mark II er i salg fra november, og anbefalt utsalgspris for kamerahuset er 15 999 kroner. Samtidig lanseres en objektivkampanje der man vil få tilbakebetalt fra 600 til 2400 kroner hvis man kjøper et utvalgt objektiv sammen med EOS 7D Mark II.

Canon -
Canon
En atletisk kropp – uten klær
Canon -
Canon
Plass for både CF- og SD-kort
Canon -
Canon
Nytt kamera – velkjent ergonomi
Canon -
Canon
HDMI-kabel og kabelbeskytter
Canon -
Canon
Ny modell – nytt vertikalgrep

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Henrik H.
Enda en " Nyhetsartikkel"! Har store vansker med å se dette som annet enn en fordekt pressemelding. Slik materie kan redaksjonen overlate til produsentene.
29.9.2014
SveinM M.
Dette er ikke en test, men kun en nyhetsartikkel basert på C's egne opplysninger ved release.... Skal dog bli kjekt å lese previews og skikkelige tester, når de kommer! :)

17.9.2014
Dag Tore ..
Tusen takk for en fin test og god kommentar av kamera! Venter spedt på det nye huset! Et lite spørsmål,hva med isoen i fohold til 7 ,d ! Hilsen Dag T Silseth
16.9.2014
Dag Tore ..
Tusen takk for en fin test og god kommentar av kamera! Venter spedt på det nye huset! Et lite spørsmål,hva med isoen i fohold til 7 ,d ! Hilsen Dag T Silseth
16.9.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu