Leica M i sin enkleste digitale form

Spesialutgaver selger, skaper overskrifter og oppmerksomhet. Det er det mange som vet å utnytte, men Leica vet å gå ett skritt lenger enn de fleste.
For at virkelig ingen skal være i tvil om at dette er en Leica, heter modellen like godt Leica M Edition Leica 60. Tallet er der for å markere at det er 60 år siden det første rammesøkerkameraet i det som skulle bli en lang serie av Leica M-kameraer, ble lansert. For å hylle forfaderen har man nøyd seg med de grunnleggende funksjonene. Derfor er dette noe så uvanlig som et digitalkamera uten skjerm. I stedet er det plassert en ISO-velger der skjermen vanligvis sitter.

Fundamentalistisk enkelt
Leica har altså gått langt for å fjerne de aller fleste funksjoner man forventer i et digitalt kamera, og har konsentrert som om det mest grunnleggende som må til for å kunne fotografere digitalt. Fotografen kan konsentrere seg helt om lukkertid, blenderåpning, (manuell) fokus og ISO. Å ta bilder med dette kameraet krever med andre ord omtrent den samme tilnærmingen som med et analogt kamera med film. Edition Leica 60 er basert på Leica 240, men du får verken USB- eller HDMI-tilkobling, og skal du se bildene, er du pent nødt til å finne en pc eller Mac med kortleser og putte SD-kortet i den. Bildene lagres kun som DNG-filer, ikke som jpg.

Ekslusivitet for de få
Leica M Edition Leica 60 produseres i rustfritt stål, er trukket i antrasittgrått lær og leveres med en Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH – og det produseres kun i 600 nummererte eksemplarer.

Pris og tilgjengelighet
Leica M Set Edition Leica 60 får en veiledende pris på 136 000 kroner og er i salg fra oktober/november.
Leica -
Leica
Alt du egentlig trenger, er det ikke?

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jan T.
Leica, her med en M-versjon i skjæringspunktet mellom verktøy og kunst. Fantastisk...
21.9.2014
Bjørn E.
Genialt, ta et design du har fra skuffen, fjern alt som koster penger å produsere og selg det til en latterlig høy pris. Var vel bare Leica som kunne komme unna med et slikt konsept. Håper mange kjøper det, jeg byr titusen for en brukt i mint kondisjon, med 35mm objektiv...
17.9.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu