Frankofil tysker

Leica frir til kunder med et spesielt forhold til alt som er fransk – eller som av andre grunner vil ha et kamera i rødt, hvitt og blått.
Egentlig hører ikke dette hjemme under kategorien "Teknisk nytt", men vi legger den likevel der, av mangel på en egen kategori for "Ny design". Under den fargerike overflaten finner vi nemlig en, for så vidt utmerket, men helt standard Leica X (type 113), med tilnavnet "Edition Moncler". Ifølge Leica skyldes samarbeidet at Moncler og Leica "har felles verdier". Omhyggelige markedsanalyser kan være en annen grunn, og Leica har forstått verdien av å oppfattes som eksklusivt, bedre enn de fleste.

Uansett er ikke kameraet førstevalget for deg som vil være diskré, og Leica øker også eksklusiviteten ved kun å produsere 1500 modeller på verdensbasis. Prisen er heller ikke for hvem som helst, men det er vi vant til når det gjelder Leica. For nesten 22 000 kroner får du altså en sølvfarget Leica X med skinntrekk i de franske fargene og en hvit, polstret bæreveske fra Moncler som skal minne om de berømte dunjakkene fra samme produsent. Du får også en hvit skinnrem preget med teksten "Leica & Moncler".

Det viktigste
Uansett hva man måtte mene om utseendet er det ingen grunn til å rynke på nesen over spesifikasjonene til Leica X. Objektivet er en Summilux 23 mm /f1.7, (tilsv. 35 mm ved 135-format) med en nærgrense på 20 cm. Leica hevder selv at optikken er så god at den er så godt som immun mot strølys og sløring selv uten motlysblender, noe som selvfølgelig også er en fordel for å holde målene noenlunde kompakte. Dette er likevel ikke noe lite kompaktkamera, med målene 133 x 73 x78 mm, og en kampklar vekt på nesten en halv kilo (486 g). Mekanikken er klassisk Leica og kameraet er produsert i Tyskland.

Bildebrikken er av CMOS-typen og i APS-C-format, med en oppløsning på 16 megapiklser, og kameraet tar også video i full-HD. Maksimal opptakshastighet ved stillbilder er fem bilder per sekund.

Brukervennligheten
Den samme elektroniske søkeren som fås kjøpt til Leica T (Leica Visoflex), kan også brukes på Leica X, men ellers er man henvist til en tretommers skjerm, som i motsetning til skjermen på T-modellen, ikke er av den berøringsfølsomme typen. Blenderinnstillingen skjer via et hjul på toppen av kameraet, og det gjør også valg av lukkertid og automatikk. Manuell fokus er mulig, og skiftet mellom manuell fokus og AF skjer ganske enkelt ved å vri fokusringen til "AF".

Pris og tilgjengelighet
Leica X Edition Moncler er i salg hos utvalgte forhandlere fra november, og veiledende pris er kr 21 995,-
Leica -
Leica
Skamløst frankofil ...
Leica -
Leica
men ellers en dønn normal Leica X
Leica -
Leica

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu