Myopia

Det er et nært møte mellom menneske og natur på Morten Qvales utstilling Myopia.
'Myopia' fokuserer på det nære møte mellom menneske og natur på ulike vis. Den består av to forskjellige serier signert fotograf Morten Qvale.

'Natural Beauty' handler om menneskekroppen, og alle bildene er fotografert i landskapet.

- Stemning og at bildene er estetisk vakre er viktig for meg i denne serien, forteller Qvale til foto.no.

I de tidløse bildene er det et flott samspill mellom lys og skygge som gir god form og utstråling.

'Man-made Landscapes'
er en serie Qvale har jobbet med over flere år. Det er ikke mennesker i serien, men den viser et samspill mellom menneske og natur.

- Serien har utviklet seg over tid og den er i dag lettere for meg å videreutvikle fordi jeg ser bildene klarere for meg. Når man får en visjon blir det enklere å jobbe målrettet. Jeg kan mye lettere oppdage et motiv, som jeg kanskje ikke ville tenkt var et motiv tidligere. Sammenhengen i bildene blir sterkere og uttrykket jeg ønsker å formidle blir mer presist.

Bildene i utstillingen viser det stilsikre
uttrykket som er karakteristisk for Morten Qvale. Det er hardt arbeid og godt håndverk som ligger i bunn.

- God kunnskap om det å utnytte mediets potensial, er grunnlegende for et godt resultat. Det er jeg som bestemmer hvordan bildet skal ende opp, og ikke motsatt.

I bildene til Qvale kan man se dybde.
Man får nesten en følelse av tredimensjonalitet. Det er også tydelig at form og sensualitet er ting som er viktige for fotografen.

- Når jeg arbeider prøver jeg å skape gode komposisjoner, men tenker veldig sjelden i det gylne snitt. Jeg forsøker heller å ta det hele et skritt ut av boksen fra det mange mener er viktig i et bilde. Det er da man skaper bilder som har noe mer. Det gylne snitt er et godt utgangspunkt, men det skaper ikke nødvendigvis den sterke energien i bildet. Man skal ikke være redd for å ta litt sjanser.

Utstillingen består av 23 verk som er fotografert i henholdsvis New York City, Los Angeles, Paris, Cuba og Svalbard. Den åpner i dag (23. oktober) og henger til 18. januar 2015.
Morten Qvale -
Morten Qvale
Morten Qvale -
Morten Qvale
Morten Qvale -
Morten Qvale

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu