Videokamera fra Canon med stor sensor

Canon Cinema EOS C100 har fått en oppfølger. Canon-tradisjonen tro heter den Mark II, og dette er video for profesjonelle brukere – til en overkommelig pris.
Man får stadig bedre videokvalitet per krone, og man trenger ikke lenger millionbudsjetter for å kunne lage film i høy kvalitet – i hvert fall ikke til kameraer. Og med lysfølsomheten i dagens kameraer, trenger du heller ikke mye lys.

Dynamikk og følsomhet
EOS C100 Mark II har lånt mye teknologi fra flaggskipet EOS C500, og har en Canon Super 35 mm CMOS-brikke på 8,3 megapiksler. Bildebehandlingen skjer i en Digic DV 4-prosessor, og ISO-området strekker seg fra 320–102 400. Bildebehandlingen er oppgradert fra forgjengeren, og kameraet skal levere mindre moiré og bildestøy, noe som igjen skal gi skarpere bilder.

Kameraet er utstyrt med Canons Dual Pixel CMOS autofokusteknologi, et system som skal gjøre det enkelt å finne fokus og å veksle mellom ulike objekter i ett enkelt opptak, og det har ansiktsgjenkjenning med følgefokus.

Formater og tilkoblinger
Det er mulig å ta opp i to formater samtidig. Det vil si at man kan ta opp full HD i både MP4 (opptil 35 Mbps) og AVCHD (opptil 28 Mbps) med opptil 60 bilder per sekund. I tillegg kan man ta opp i HD- og SD-format på separate SD-kort. Dette skal "utvide de kreative mulighetene", og gjør det mulig å ta opp i sakte og rask film samtidig.

Dette er også den første modellen i Cinema EOS-serien som har innebygd WiFi-støtte. Sammen med muligheten for filoverføring via FTP gjør det at det er mulig å ta opp i to formater og for eksempel dele lavoppløste filer direkte fra kameraet.

Brukervennlighet og betjening
Kameraet er kompakt og utviklet for fotografer som jobber alene. Den nye OLED-skjermen har fått høyere kontrast, bedre farger og kortere reponstid, og kan også vippes ut til siden. Dermed kan du for eksempel stå ved siden av kameraet og komponere bildet. I tillegg har kameraet en vippbar elektronisk søker med større okular enn forgjengeren. Betjening via nettleser og WiFi gjør det også mulig å plassere kameraet på vanskelig tilgjengelige steder og fjernstyre det med fjernkontrollen Canon RC-V100.
Mikrofon i håndtaket byr på profesjonelle muligheter, men kamerahuset har også en ny innebygd mikrofon for kontinuerlig opptak.

Kompatibilitet
Kameraet kan brukes med all EOS-optikk og 4K EF Cinema-objektiver.

Pris og tilgjengelighet
Canon EOS 100C Mark II er i salg fra januar og får en utsalgspris på kr 48 000,- for huset.

Canon -
Canon
Canon -
Canon
Canon -
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Trygve J.
Ett lite øyeblikk trodde jeg den støttet 8K opptak,men er "bare" full HD.
29.10.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu