Neste generasjon Sony a7

Sony a7, a7r og nå sist a7s har vist seg å være både annerledes og særdeles velfungerende alternativer til mer tradisjonelle fullformatkameraer. Nå kommer første modell i neste generasjon.
Sony drev nybrottsarbeid da de lanserte de tre fullformatkameraene i a7-serien. Alle med fullformatbrikke, og alle med elektronisk søker og utskiftbar optikk. De er små, lette, robuste og har en oppløsning på enten 24 MP (a7), 36 MP (a7r) og nå sist 12 MP i a7s som er i butikkene rundt denne tiden. Sistnevnte ser allerede ut til å ha etablert seg som den nye kongen av lysfølsomme kameraer i sin klasse, og er ifølge DxO enda bedre enn Nikon Df ved svært svakt lys. Vi kommer for øvrig snart tilbake med en anmeldelse av a7s.

Avansert bildestabilisering
Samtidig som denne siste modellen i første generasjon av a7-kameraene kommer i butikkene, lanserer altså Sony en ny versjon av det første a7-kameraet; det som ikke har noen bokstav etter syvtallet og som var på 24 megapiksler. a7 II har beholdt oppløsningen på 24,3 megapiksler, men den har også én nyhet som er spesielt interessant. Ifølge Sony er nemlig dette verdens første kamera med fullformatbrikke der selve bildebrikken er stabilisert langs hele fem akser, noe som skal gi opptil 4,5 eksponeringstrinn (i hht. CIPA-måling) å gå på før bevegelsesuskarphet blir et problem. Det betyr at man kan velge mindre lyssterk, og dermed billigere og lettere, optikk – eller ta bilder i enda svakere lys med mer lyssterke objektiver.
Siden stabiliseringen skjer på selve bildebrikken, er man heller ikke avhengig av optikk med innebygd stabilisator. Morsomt å tenke på hva denne teknologien vil kunne gjøre for den allerede superlysfølsomme a7s ... Så, når kommer a7sII?

Raskere autofokus og oppstart
Som forgjengeren har også denne modellen 117 fasedetekterende fokuspunkter og 25 kontrastdetekterende fokuspunkter, men en ny algoritme skal sørge for at fokuseringen skjer 30 prosent raskere enn med første generasjon av kameraet.
I tillegg skal oppstarten av kameraet skje 40 prosent raskere enn på dagens modell.

Viktigste tekniske data, Sony a7II:
Fatning: Sony E
Bildebrikke: 35mm fullformat (35.8 x 23.9mm), Exmor CMOS sensor
Antall bildepunkter (eff.): Ca. 24.3 megapiksler
Filformat, stillbilde: JPEG, RAW (Sony ARW 2.3 format)
Filformat, video: XAVC S / AVCHD format Ver. 2.0 compliant / MP4
Lagring: Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD, SDHC (UHS-I), SDXC (UHS-I)
Autofokus: Fast Hybrid AF (fase-/kontrastdetekterende AF)
Fokuspunkter, fullformat: 117 (fasedetekterende AF) / APS-C: 99 punkter (fasedetekterende) /25 punkter (kontrastdetekterende)
Følsomhet: EV -1 to EV 20 (ved ISO 100 med F2.0-optikk)
Eksponering: 1200 soners evaluerende måling
ISO-område, stillbilder: ISO 100–25 600 (ISO 50/64/80 utvidbar), AUTO (ISO 100–6400, valgbar nedre og øvre grense), Multi Frame NR (kan utvides til ISO 51 200) Video: ISO 200–25 600, AUTO (ISO 200–6400)
Lukker, stillbilde: 1/8000–30 sek, bulb. Video: 1/8000–1/4 sek.
Bildestabilisator: "SteadyShot INSIDE" Sensorskiftmekanisme med stabilisering på fem akser (avhengig av optikk) 4,5 trinn (i hht. CIPA- standard).
Opptakshastighet: Kontinuerlig, Max. 5 bps, Low: 2,5 bps
Søker: Elektronisk (XGA OLED Tru-Finder)
Dekning: 100%
Forstørrelse: Ca. 0,71x (med 50mm på uendelig, -1m-1 diopter)
LCD-skjerm 7,5cm (3.0 type) TFT
Antall bildepunkter: 1 228 800
Skjerm kan vinkles: Ca. 107 grader opp, ca. 41 grader ned
Vekt: Ca. 599g (med batteri og MM PRO Duo).
Mål (B x H x D, i hht. CIPA): Ca.. 126,9 x 95,7 x 59,7mm

Pris og tilgjengelighet:
Pris og salgsstart er ennå ikke offentliggjort.


Sony -
Sony
Sony -
Sony
Subtile, men viktige endringer.
Sony -
Sony
Kontrollene er som før,
Sony -
Sony
forbilledlig enkle

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lars Teppan J.
Fantastiske spesifikasjoner med tanke på at dette er den rimligste modellen av serien. Det blir uhyre spennende å se ferdige specs på proffmodellen "A9" som etter ryktene skal lanseres om et par måneder!
21.11.2014
odd geir s.
Det er meg en gåte at en såpass seriøs omtale som dette ikke berører det som for meg er et kjempeproblem med A7r; nemlig en kraftig shutter lag. Jeg elsker kameraet for en fantastisk oppløsning og generell billedkvalitet - men "hater det" for den underlige tekniske løsningen som nærmest minner om min gamle "Trasselblad" fra tidlig 60-tall. Jeg er henvist til mitt NEX-7 hus om jeg vil unngå den håpløse lukkerforsinkelsen, og det vil jeg svært ofte, etter som mine motiver svært ofte er i rask bevegelse, og mine arbeidsblendere nesten uten unntak er 0,95 - 1,4 eller 2,0. Så - det første jeg ønsker å vite når A7II lanseres, er: Har de kvittet seg med denne forsinkelsen?
Odd Geir Sæther
21.11.2014
odd geir s.
og mine arbeidsblendereDet er meg en gåte at en såpass seriøs omtale som dette ikke berører det som for meg er et kjempeproblem med A7r; nemlig en kraftig shutter lag. Jeg elsker kameraet for en fantastisk oppløsning og generell billedkvalitet - men "hater det" for den underlige tekniske løsningen som nærmest minner om min gamle "Trasselblad" fra tidlig 60-tall. Jeg er henvist til mitt NEX-7 hus om jeg vil unngå den håpløse lukkerforsinkelsen, og det vil jeg svært ofte, etter som mine motiver svært ofte er i rask bevegelse, og mine arbeidsblendere nesten uten unntak er 0,95 - 1,4 eller 2,0. Så - det første jeg ønsker å vite når A7II lanseres, er: Har de kvittet seg med denne forsinkelsen?
Odd Geir Sæther
21.11.2014
Olav M.
Spennende!
Bittelitt malurt i begeret likevel? Fordi:
I ei 600-grams lett og kompakt innpakning med gjennomgående helt suverent sterke spesifikasjoner, så er:
"Opptakshastighet: Kontinuerlig, Max. 5 bps, Low: 2,5 bps"
-noe bakpå? (for å si det pent)
21.11.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu