NO.Superhero

Hva om Supermann bare var en helt vanlig fyr som holdt til i Norge?
Siden barndommen har Ole Marius Jørgensen vært besatt av superhelter. Men hva om Supermann bare var en helt vanlig fyr, med litt store ambisjoner? På samme måte som Ole Marius selv. Det er dette Jørgensen utforsker i 'NO.Superhero' som for tiden vises på Galleri Ramfjord i Oslo.

- Jeg har alltid villet lage bilder med Supermann og lignende figurer, men aldri helt kommet i mål med ideer og det visuelle. Det er laget veldig mye innen dette temaet så jeg ville gjøre en serie som ikke var for lik andre ting jeg har sett, og som hadde mitt uttrykk, forteller Jørgensen til foto.no.

I prosjektet tar Jørgensen betrakter til et fiktivt supermann-land med et malerisk uttrykk som antyder hvor det begynte for Supermann.

- Jeg var selv veldig besatt av superhelter som liten og ønsket om å fly var stort. Så jeg begynte å leke med den ideen om at han ville fly koste hva det koste vil. Da passet det også veldig godt å bruke litt svart humor, samt gjøre bildene litt absurde.

I 'No.Superhero' er Jørgensen spesielt opptatt av at bildene har noe norsk over seg.

- Det er ikke snøen som gjør billedserien norsk, det er at superheltene er så veldig jordnære – i alle forstander av ordet. Det er sånn vi er. Man skal ikke fly for høyt i dette landet.

Utstillingen henger til og med 30. november.
Ole Marius Jørgensen
Galleri Ramfjord
Ole Marius Jørgensen -
Ole Marius Jørgensen
Ole Marius Jørgensen -
Ole Marius Jørgensen
Ole Marius Jørgensen -
Ole Marius Jørgensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu