Gullkamera fra Nikon

I Japan har Nikon nettopp lansert en versjon av Nikon Df i svart og gull, i anledning modellens ettårsdag. Men det er nok bare fargen som er ny.
Nikon spiller altså "eksklusivitetskortet" og lanserer en Df i svart og gull – begrenset til 1600 eksemplarer. Prisen ser ikke ut til å bli avskrekkende mye høyere enn for standardversjonen i svart eller sølv, men så er det heller ikke annet enn fargen som er ny. Gull har ellers lett for å virke litt nyrikt og "harry" (se for eksempel blingversjonen "LUX NIKON" fra Brikk til 41 395 USD på: http://tinyurl.com/n59lx5r), men Nikon Df Gold Edition virker faktisk ganske diskré, med gullfargen begrenset til enkelte metalldeler og litt skrift her og der. Kameraet fås også med et matchende 50 mm f/1,8 objektiv. Kamerarem med gullskrift og "soft touch" utløserknapp i gull finnes også.

Snøen som falt i fjor
Om det bare er jålete eller "ille fint", får være opp til hver enkelt å vurdere, men det bør være tilgivelig å spekulere i om dette er et PR-stunt for å skape blest rundt et kamera som kanskje ikke har solgt fullt så bra som Nikon hadde håpet. Andre hadde nok foretrukket en mer normalt utseende Df, som for all del er et fint kamera, men oppdatert med for eksempel Expeed 4-prosessor og ny bildebrikke fra D4S, for enda bedre lysfølsomhet. Men i så fall må man altså vente – vi vet ikke hvor lenge eller om et slikt kamera i det hele tatt kommer.

Pris og tilgjengelighet:
Vi vet ikke hva denne vil koste i Norge, hvis den kommer hit, men prisen i Japan er oppgitt til 2685 USD for huset, eller 2870 USD med 50 mm f/1,8. Salgsstart i desember.
Nikon -
Nikon
Bare litt annerledes …
Nikon -
Nikon
… men det er utenpå

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Torstein H.
Dumme greier! Ikke nok med at det er gull og ikke glitter, de har sånne rare ringer med tall oppå kamera også! :-)
1.12.2014
Trygve J.
Hadde vært bedre om dem hadde gitt brukerne valget mellom D4 sensoren,eller den som sitter i D800/810.
30.11.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu