Nissin i40 – nå også for Fujifilm X

Mange som har et Fujifilm X-kamera, har lenge irritert seg over det manglende utvalget av tredjepartsblitser. Nå har Nissin gjort noe med saken.
Nissin i40 ble lansert for Canon, Nikon, Sony og MFT i mars i år, og igjen var det mange Fujifilm X-eiere som ble skuffet. Har du et Fujifilm X-kamera og er blant dem som ser blitsen som et naturlig og nyttig verktøy, har du nemlig stort sett vært henvist til Fujifilms egne blitser. Også deres utvalg er ganske begrenset, og det som finnes, er ikke spesielt rimelig. Derfor er det gledelig at Nissin lanserer støtte også for X-kameraene med en avansert, kraftig og forholdsvis rimelig blits. Så får vi bare håpe at andre følger etter.

Kompakt, men kraftig
Nissin i40 er bare åtte og en halv centimeter høy og veier 200 gram, men har et ledetall på 40 (105 mm og ISO 100). Og den har flere avanserte funksjoner som trådløs TTL-styring og synkronisering på ned til 1/8000 s. I tillegg har den justerbart LED-lys for video. Blistfoten er i metall, og hodet kan vris 90 grader vertikalt og 180 grader horisontalt. Zoomreflektoren er automatisk og dekker området 24–105 mm. Med den innebygde diffusorskjermen kan den lyse opp hele bildeflaten også med en 16 mm vidvinkel.

Spesifikasjoner
Fatninger: Canon, Fujifilm X, Nikon, Sony og Micro FourThirds
Ledetall: 40 (ved 105mm zoom og ISO 100)
Zoomområde: 24-105mm (16mm med diffusor)
Batterier: 4 stk. AA
Oppladingstid: 0,1– 4 sekunder
LED-lys belysningstid: 3,5 timer ved fulladede batterier
Blinktid: 1/800 – 1/20000 sekund
Fargetemperatur: 5600 Kelvin
Eksponeringskontroll: E-TTLII / E-TTL (Canon), iTTL (Nikon), PTTL (Sony), TTL (FT)
Trådløse funksjoner: Trådløs TTL-slave og trådløs slave uten TTL
EV-kompensasjon: -2 – +2 i halve trinn
Eksponeringskontroll: Synkronisering med første eller andre lukkergardin, høyhastighets-synkronisering, røde-øyne-redusering, synkronisering med lang lukkertid (hvis kameraet støtter dette), FE/FV-lås (stilles inn på kameraet).
AF hjelpelys: 0,7 – 5 meter
Manuell effektinst.: Fra 1/256 – 1/1
Videolys: LED med innstilling av styrke i 9 steg
Størrelse (HxBxD): 85x61x85 mm
Vekt: 203 gram (uten batterier)

Pris og tilgjengelighet
Nissin i40 for Fujifilm X skal være tilgjengelig nå, men vi har ikke funnet noen pris på den i norske butikker. i40 for andre merker koster imidlertid rundt 1700 kroner, og på f.eks. amazon.de, koster Fujifilm X-versjonen fra 190 euro.
Nissin -
Nissin
Nissin -
Nissin

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu