Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Made in Hong Kong

I denne utstillingen presenterer Christine Istad sine seneste fotografier og videoarbeider som alle er basert på et lengre opphold i Hong Kong i 2014. Tematisk kretser arbeidene om de kontrastene man per i dag finner i noen av Asias mest moderne og fremtidsrettede storbyer, der tradisjon og teknologi møtes i skarp kontrast.
Gjennom fotografiske nærstudier av Hong Kongs høyreiste arkitektur og kompakte urbanitet ligger en implisitt interesse i å undersøke menneskets muligheter for tilpasning versus fremmedgjøring. Hva skjer med nedarvede tradisjoner og verdigrunnlag når høyteknologi og effektivitet overtar definisjonsmakten? Og hvordan opprettholdes balansen mellom natur og menneske når individet i stadig større grad defineres som en «mekanisk figur»?

Kontrastene mellom det moderne og det tradisjonsorienterte gjenspeiles også i Istads valg av teknikk. Mens fotografiene referer til øyeblikkshendelser i et fremtidsrettet og hektiske byliv peker flere av videoarbeidene i retning av en mer harmoniserende motsats, der eksempelvis konsentrasjonsøvelsen Tai Chi symboliserer nærvær i kropp og sinn.

Utstillingen består av åtte store fotografier printet som C-print på aluminium. I tillegg vises tre nye videoarbeider. Både fotografiene og videoarbeidene er analoge og referer i sann tid til stedet der de er tatt. Motivene er ikke manipulerte, men fremstår likevel som abstraherte i form av detaljerte utsnitt og optiske virkninger.

Christine Istad har siden 2006 hatt en rekke studieopphold i Japan, og hennes seneste separatutstillinger er tematisk utviklet i tilknytning til materiale og inspirasjon hentet fra disse reisene. I tillegg til egne prosjekter inngår Istad i kunstnergruppen Open Space, der hun samarbeider med Hennie Ann Isdahl, Lisa Pacini og Mona K. Lalim. Gruppen har blant annet vist sine prosjekter i Norge og USA. Siden 2012 har Istad, i samarbeid med Lisa Pacini, gjort seg bemerket med det prosessrelaterte og omreisende prosjektet Traveling Sun, der en mobil og lysende «solskive» fraktes til områder på den nordlige halvkule i mørketiden. Prosjektet har så langt reist over 7000 km.

Christine Istads medier: foto, video og installasjon
Separatutstillinger i utvalg: Henie Onstad Kunstsenter, Festivalkunstner Moldejazz, KUBE Kunstmuseum, Galleri Trafo og Kunstgalleriet
Gruppeutstillinger i utvalg: Galleri LNM, Bergen Kunsthall, Oslo Kunstforening, Tromsø Kunstforening, Henie Onstad Kunstsenter (seks prosjekter), Zoellner Main Gallery LUAG.
Christine Istad - Hong Kong #10
Hong Kong #10
Christine Istad
Fotografi 70x100 cm, C-print på aluminium, matt laminat.
Christine Istad - Hong Kong #01
Hong Kong #01
Christine Istad
Fotografi 70x100 cm, C-print på aluminium, matt laminat.
Christine Istad - Hong Kong #04
Hong Kong #04
Christine Istad
Fotografi 100x150 cm, C-print på aluminium, matt laminat.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu