Et litt annerledes speilløst reisekamera

Verken Phase One eller Alpa er kjent for å lage billige kameraer. Når de nå har gått sammen om tre nye mellomformatmodeller basert på Alpa 12TC, er resultatet noe for deg som trolig har mer penger enn du har godt av.
Alle de tre nye kameraene i A-serien fra Phase One er basert på et kamerahus fra Alpa som heter 12TC og et 35 mm-ojektiv fra Rodenstock. Kameraene er speilløse og relativt kompakte, og markedsføres da også som "The Travel Compact".

Billige er ingen av dem, men som Ursula Capaul, en av grunnleggerne bak det gjenoppståtte Alpa of Switzerland sier det: "Alpa er for dem som forstår forskjellen på verdi og pris". Vi begynner i hvert fall med den rimeligste. Den heter A250 og er utstyrt med Phase One-bakstykket IQ250 på 50 megapiksler. Bildebrikken er av CMOS-typen og gir muligheten for LiveView på en iPhone eller iPad. Du får også en del tilbehør for dine 36 000 euro, blant annet en holder for telefon eller nettbrett, kamerarem, utløserkabel, deksler, motlysblender og en egen oppbevaringsboks fra F-Stop Gear. Fullversjoner av programmene Phase One Pro 8.1 og Capture Pilot 1.8 er også inkludert.

Holder det ikke med 50 megapiksler, får du A260 med 60 MP til 38 000 euro, eller A280 med (riktig gjettet) 80 megapiksler for 43 000 euro. Besøker du hjemmesiden til Alpa, finner du mengder av snasent tilbehør, fra håndtak og utløsere til bakstykker og objektiver.

Pris og tilgjengelighet:
Vi foreslår at du tar en telefon til InfoGrafikk på 900 14 792 etter å ha sett nærmere på disse hjemmesidene: http://www.alpa.ch/en/about.html og
http://infografikk.no/phase-one/
Alpa -
Alpa
For deg som vil ha noe ikke alle andre har

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Torstein G.
Følger med programmet Phase One Pro 8,1 ?
Aldri hørt om, menes det capture One ?
9.2.2015
Simen O.
Velg et annet kamera med den samme 50 Mp sensoren og spar 234 000 kr !
1.2.2015
kevin john w.
Jesus Christ, what the hell is happening with the photographic world!!!! Nikon F3HP any day, Leica just lives off its name. the electronic`s are crap, and now we have one more company, trying to claw as money as possible, from the gullible public.
3.1.2015
Preben R.
Skrivefeil : "Alpa er for dem som **ikke** forstår forskjellen på verdi og pris"

:-)
28.12.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu