Sea Change

Hva innebærer det å være ung i Europa i dag? Ja, det kan du kanskje finne noen svar på i ukene som kommer. I alle fall hvis du drar innom Litteraturhuset i Oslo.
Denne uken er det lansering av boken Sea Change på Litteraturhuset i Oslo. Og med lanseringen blir det også konferanse og utstilling.

- Europa er i krise. En hel generasjon unge grekere, spanjoler, irer og tyskere sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet mens forskjellene mellom folk øker i alle land. Hvordan få Europa opp av grøfta, og hvordan ser livet ut for de som har havnet der? På hvilken måte har Europa endret seg de siste tiårene, og stemmer det at unge mennesker nå i større grad definerer seg ut fra klassetilhørighet enn som samfunnsborgere? Er de gamle demokratiene i ferd med å smuldre opp? skriver Litteraturhuset i en pressemelding.

Disse spørsmålene var utgangspunktet for dokumentarprosjektet Sea Change. Prosjektet ble initiert av den britiske fotografen Jocelyn Bain Hogg, Stavanger Aftenblads Harald Birkevold og Litteraturhuset. Stor inspirasjonskilde var Roosevelt-administrasjonens storstilte dokumentasjon av amerikansk armod og utvikling på trettitallet. Noen av de berømte fotografene tilknyttet dette prosjektet var Walker Evans, Dorothea Lange og Gordon Parks.

I boken og utstillingen Sea Change kan man blant annet se hvordan fremtredende fotografer som Pep Bonet, Tommy Ellingsen, Jocelyn Bain Hogg og Maciek Nabrdalik har skildret hvordan det er å være ung i Europa i dag.

- De fleste fotografene har vendt blikket mot egne hjemland, hvor de har fulgt krigslignende demonstrasjoner i Athen og småbyliv i Polen. De har vært på utagerende festing hos under- og overklassen i Storbritannia og møtt unge som etter finanskrisen vender tilbake til fiskeryrket på Island.

På åpningskonferansen på Litteraturhuset deltar blant annet de unge forfatterne Silvia Avallone og Undine Zimmer sammen med etablerte skribenter og eksperter som Geert Mak, Bent Sofus Tranøy og Wolfgang Streeck for å diskutere Europas veivalg og muligheter.

Sjekk ut hele programmet

Sea Change: Det nye Europa 12–15. januar 2015
Utstillingen henger fra 12. januar til 1. februar på Litteraturhuset.
Joanna Demarco / Sea Change / Litteraturhuset -
Joanna Demarco / Sea Change / Litteraturhuset
Tommy Ellingsen / Sea Change / Litteraturhuset -
Tommy Ellingsen / Sea Change / Litteraturhuset
Jocelyn Bain Hogg / Sea Change / Litteraturhuset -
Jocelyn Bain Hogg / Sea Change / Litteraturhuset
Maciek Nabrdalik / Sea Change / Litteraturhuset -
Maciek Nabrdalik / Sea Change / Litteraturhuset

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu