Betraktelser av ljus

På Celsius Showcase stiller Ann Christine Eek ut et bredt utvalg arbeider fra en lang karriere innen fotografiet.
Ann Christine Eek er opprinnelig svensk, men har vært bosatt i Norge siden slutten av 1970-tallet. I løpet av sin karriere som fotograf har hun hatt en rekke utstillinger i Sverige og Norge. Og bare i 2014 har hun vært med på gruppeutstillinger ved Hasselblad Center i Gøteborg og Dunkers Kulturhus i Malmø, samt gruppeutstillinger ved Moderna Museet i i Malmø og Stockholm. I 2015 vil hun være med på en internasjonal landskapsutstilling ved kunsthallen Artipelag i Sverige.

Eek er utdannet ved Stiftelsen Kursverksamhetens Fotoskola i Stockholm og har studert kunsthistorie ved Universitetet i Stockholm. Hun har vært fotoskribent i svenske og norske tidsskrifter, blant annet i Aftenposten, Klassekampen, Fotografi og Norsk Fotografisk Tidsskrift. Eek har illustrert flere bøker. Hun arbeider som museumsfotograf ved Kulturhistorisk museum.

I over 20 år har Eek studert
Carl Lumholz, teologen som ble verdenskjent oppdagelsesreisende, etnograf og fotograf. I samarbeid med fem forfattere har hun utgitt boken ”Among Unknown Tribes – Rediscovering the Photographs of Explorer Carl Lumholtz»,” utgitt på University of Texas Press.

Eek samarbeidet mye med Berit Backer
om fotoprosjekter fra Kosovo. En del av bildene derfra vises på utstillingen på Celsius Showcase. De laget blant annet filmen 'Vi bär inte slöja längre'.

Det er med andre ord en fotograf med en rekke sterke arbeider og prosjekter bak seg som nå stilles ut på Celsius Showcase. Utstillingen henger til august.
Ann Christine Eek -
Ann Christine Eek
Ann Christine Eek -
Ann Christine Eek

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu