Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Tolkning av Gustav Vigeland

På Galleri Noberi og på enkelte kinoer i forbindelse med filmen "Fifty Shades of grey"
Åpning
Torsdag 12. februar 18:00-20:00

Mange av Vigelands erotiske tegninger var ukjent for publikum frem til midten av 1990-tallet. Flere av disse tegningene har dominans som tema, og det kan trekkes trekker paralleller til temaet i filmen. Vigeland var i sin omgangskrets kjent for sitt forhold til erotikk, og en av hans nærmeste venner omtalte han som «erotomaniac».

Utstillingen trekker en historisk tråd gjennom et tema som har vært, og er, gjenstand for både tabuer og nysgjerrighet.

«Øystein Johnsens tolkning har mange fellestrekk med temaet i filmen, og det er bakgrunnen for et samarbeide med UIP, som står bak filmutgivelsen», sier Johnsens agent Tanja Fredensborg.

Kinoutstillingen viser bildene som plakater, mens utstillingen vises i original utforming på metall i Galleri Nobel 12–15. februar.

Pressesjef Bård Eion Flaen i United International Pictures synes det er et spennende samarbeid, og uttaler: «Fenomenet Fifty Shades of Grey vekker mye nysgjerrighet og debatt, og vi gleder oss veldig til å lansere den første kinofilmen. Denne kunstutstillingen gir temaet i bøkene og filmen en fin kulturhistorisk forankring. Samtidig gir det film- og fotokunst en flott mulighet til samspill i kinolokalet."
Øystein Johnsen - Plakat
Plakat
Øystein Johnsen
Øystein Johnsen -
Øystein Johnsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu