To nye Quattro-modeller fra Sigma

Sigma dp1 og dp2 har allerede fått en del oppmerksomhet for den høye bildekvaliteten fra Foveon-bildebrikken. Nå kommer det to nye modeller i den samme serien.
Som de eksisterende modellene, dp1 og dp2, benytter også dp0 og dp3 bildebrikken Foveon X3. Designen og betjeningen er den samme, men brennviddene er nye. Vår anmeldelse av dp2 finner du her

Samme kamera – nye brennvidder
Mens dp0 Quattro er utstyrt med et vidvinkelobjektiv på 14 mm som tilsvarer 21 millimeter (135-ekv.) med en lysstyrke på 1:4,0, har dp3 Quattro fått et 50 mm-objektiv som tilsvarer 75 millimeter ved 135-format, og dermed har man en kort tele som egner seg spesielt godt for portretter. Bruker man i tillegg Sigmas telekonverter FT-1201 med en brennviddeforlenging på 1,2x, økes brennvidden til 90 mm (135-ekv.) Konverteren skal for øvrig være en påkostet konstruksjon med fire elementer i tre grupper, og skal ikke påvirke objektivets lysstyrke.

Nominell og effektiv oppløsning
Ifølge produsenten gir brikken en nominell oppløsning på knapt 20 megapiksler (5424 x 3616 punkter) - men oppgis å levere bilder som er sammenlignbare med en "normal" oppløsning på 39 megapiksler. Vi kan av egen erfaring bekrefte at kvaliteten er svært høy, og tidligere tester i fagpressen, blant annet i tyske Foto Hits, tyder også på at påstanden har noe for seg.
Med de to nye dp-modellene dp0 og dp3, består altså Quattro-serien av i alt fire kameraer der de nye modellene representerer ytterpunktene av brennviddeområdet. Quattro dp1 har et 19 mm-objektiv (135-ekv: ca. 28 mm), mens dp2 har et 30 mm-objektiv (135-ekv: ca. 45 mm).

Tekniske data og tilbehør:
dp0: http://tinyurl.com/m5b89t2
dp3: http://tinyurl.com/mawcayv

Pris og tilgjengelighet:
Sigma har ennå ikke offentliggjort salgsstart og pris.
Sigma -
Sigma
Quattro dp3 – med portrettele
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu