Nytt mentorprogram på Bilder Nordic

Den prisvinnende fotojournalisten Marcus Bleasdale og den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman skal guide fotografer i nytt mentorprogram.
Temaet for det 15 ukers lange mentorprogrammet på Bilder Nordic School of Photography i Oslo er portefølje. Programmet er for fotografer som allerede har nådd langt i sin utvikling, men med et ønske om å spisse porteføljen mot et intersjonalt marked, eller at fotografene har et prosjekt som trenger støtte og veiledning for å nå sitt fulle potensial.

- Målet er å forme deltakernes porteføljer til en internasjonalt profesjonell kvalitet og forberede deltakerne til å presentere seg og sitt arbeid til internasjonale bransjeaktører. Gjennom to forskjellige tilnærminger, fotografens og bilderedaktørens, skal et bredt spekter av tematikker dekkes, skriver skolen i en pressemelding.

Mentorprogrammet er et tilbud for 10-12 deltakere som går over tre måneder. Det blir en helgesamling i begynnelsen av programmet, en midtveis og en avsluttende. Mellom hver helg er det tre kveldstreff.

- Med to veiledere og sterke medstudenter er ambisjonen vår at målsetningen som lå til grunn for søknaden skal oppfylles for den enkelte deltaker. De som lykkes i sin produksjon vil bli løftet frem gjennom våre kanaler og nettverk i etterkant, så vi har også ambisjoner på vegne av deltakerne, forteller Inge Helland, kreativ leder på skolen, til foto.no.

Etter ti år med fotoutdanning har Bilder Nordic samlet seg masse erfaring og et sterkt kompetansemiljø.

- Som skole har vi gode fasiliter samt solid erfaring med pedagogikk og veiledning. Vårt nettverk er sterkt både i inn- og utland. Dette har vi nå lyst å tilby profesjonelle fotografer og kunstnere gjennom mentorprogrammet, forteller Helland.

- Når vi ser på hva veilderne utretter med studentene våre, så er vi nysgjerrige på hva de kan gjøre med erfarne fotografer, som dette programmet er rettet mot.

Det er to internasjonalt anerkjente aktører innen fotografiet som skal lede mentorprogrammet.

Cheryl Newman er en av Europas mest anerkjente bilderedaktører. De siste ti årene har hun jobbet som bilderedaktør i britiske The Telegraph, og magasinet har i løpet av disse årene sanket flere priser for sitt redaksjonelle arbeid. Hun er er kjent for sin satsning på unge og ukjente fotografer.

Marcus Bleasdale er en prisvinnende britisk fotojournalist (bosatt i Norge) og dokumentarfotograf. Som en del av bildebyrået VII har han gjennom karrieren fokusert på krig- og konfliktområder, samt menneskerettigheter.

- Cheryl har veiledet Marcus i sitt arbeide og Marcus har arbeidet for Cheryl som redaktør. De er nære venner og ikke minst utfyller de hverandre svært godt. At de fungerer bra som lærere og veiledere vet vi fra klasserommet.

Bilder Nordic tilbyr primært studier innen fotografi, alt fra kort og intensiv grunnutdanning til en mer komplett fotografutdanning som blander fotografi med kommunikasjonslære, nye medier og utvikling av egen identitet.

- Vi har også et tilbud for musikkinteresserte fotografer i samarbeid med rock´n roll legenden Lynn Goldsmith, Norwegian Wood, norske artister og bransje. I mai skal vi kjøre en legendarisk streetphotography-workshop og til høsten kommer vi med et spennende kunstnerisk tilbud. Nye ting er alltid gøy, slår Helland fast.

Mer informasjon
© Marcus Bleasdale -
© Marcus Bleasdale
Marcus Bleasdale -
Marcus Bleasdale
Telegraph Magazine forside -
Telegraph Magazine forside
© Marcus Bleasdale -
© Marcus Bleasdale

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu