Klart for naturfotofestival

Neste uke braker det løs med andre utgave av Norsk Naturfotofestival på Ski.
- Malen for festival ble lagt i fjor, og vi gjentar den i år, i enda bedre og mer foredlet utgave, slår Pål Hermansen fast til foto.no. Han er programansvarlig for Norsk Naturfotofestival. Og den foredlede utgaven går av stabelen neste uke, 20-22. mars.

På plakaten finner man internasjonale toppnavn som Ragnar Axelsson fra Island, Sandra Bartocha fra Tyskland og norske Audun Rikardsen. Nordens nestor innen naturfotografiet, Jan Grahn, skal holde foredrag. Det skal også Christian Ziegler, friskluftsfotografen Kristin Folsland Olsen, Cindy Jeannon og Mikkel McAlinden.

- Et hovedpoeng ved festivalen er å vise et mye bredere utvalg av naturrelatert fotografi enn den tradisjonelle "nerdete" fotografiske jakten på sjeldne dyr - som mange fremdeles forbinder med naturfotografi. Selvfølgelig finner vi noen utgaver av denne tradisjonelle naturdokumentarismen, utført på et høyt nivå, men vi trekker også inn mer eksperimentell og kunstnerisk fotografi.

Med en slik bredde i programmet, håper arrangørene at festivalen også er noe for de som er generelt fotointeresserte og som vil utvide sin horisont og hente inspirasjon.

- Denne innfallsvinkelen og kvaliteten på foredragsholderne gjør at vi ikke tar munnen for full når vi påstår at festivalen er en av de beste i verden innen naturfotofeltet.

Festivalen ble første gang arrangert i 2014. Da var det utsolgt og tilbakemeldingene veldig gode. Festivalledelsen har ambisiøse mål for 2015.

- Vi vil jobbe for at festivalen vår skal være «Den beste» festivalen innen sin sjanger i Europa, og at den skal bli en arena hvor vi kan la oss bevege, hente inspirasjon og bygge nettverk til beste for oss selv og for naturen i sin alminnelighet. Vi ønsker å bidra til å gi naturfotografi som kunstform et viktig løft framover. Norske naturfotografer har en sterk stilling internasjonalt. Norge har dessuten en unik posisjon med sin mangfoldige og spesielle natur, og det er gledelig å konstatere at internasjonale fotografer setter stor pris på å bli invitert til å delta på festivalen, sier initiativtaker og daglig leder av festivalen, Magnus Reneflot.

Programmet på festivalen består av foredrag, bildevisninger, utstillinger og workshops. På Thon Hotell arrangeres en stor fotomesse.

- På messen er det muligheter til å møte mange utstillere og benytte seg av gode tilbud enten man er interessert i fotorelatert utstyr, reiser, tidskrifter eller ta en prat med foreninger.

Festivalen legger også opp til aktiviteter for hele familien.

-For oss er det viktig å bringe naturfotografi ut til folk flest, ikke minst de unge. Det er derfor vi satser på egne program for barn, ungdom og familier. Vi vil også invitere barneskoler og barnehager til forestillinger og aktiviteter under festivalen. For barn og familier presenterer vi blant annet historien om «Spette Nils», der fotografen Hans Jørgen Hovelstad har fulgt en hakkespett inn i Eventyrskogen, sier Magnus Reneflot.

På fotofestivalen er det gratis adgang til alle utstillinger og spennende gratisforestillinger på Rådhusteateret lørdag mellom kl 13 og 16.00.

Norsk Naturfotofestival
Jan Grahn -
Jan Grahn
Ragnar Axelsson -
Ragnar Axelsson
Audun Rikardsen -
Audun Rikardsen
Christian Ziegler -
Christian Ziegler
Heikki Willamo -
Heikki Willamo

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu