Universalversjonen av The Instant Lab

Er du blant dem som klager over at alle bildene du har tatt med telefonen aldri kommer lenger enn til telefonens internminne, eller muligens til Instagram? Nå finnes det faktisk en liten dings som gir deg kjemisk fremkalte papirbilder – rett fra telefon- eller nettbrettskjermen.
Strengt tatt har Instant Lab vært tilgjengelig i halvannet år allerede, men dingsen som gir ekte, kjemisk fremstilte polaroidbilder rett fra telefonen har så langt vært forbeholdt brukere av Apple-dingser som kjører iOS, i praksis iPhone, iPod touch og iPad. Nå er det stadig flere som velger telefoner og nettbrett med Android som operativsystem, og dermed er tiden moden for en oppgradering. Derfor presenterer det Berlin-baserte Impossible-prosjektet Instant Lab Universal.

Stort sett samme gamle, men for flere brukere
Den viktigste forskjellen sammenlignet med forgjengeren, er at Instant Lab Universal er kompatibel med veldig mange flere enheter. Som før er det altså snakk om en portabel, analog "skriver" som er enkel i bruk. Vi setter "skriver" i anførselstegn fordi produsenten insisterer på at det slett ikke er noen skriver i tradisjonell forstand, men derimot et kamera som avfotograferer telefon- eller nettbrettskjermen ved hjelp av høykvalitets optikk, før bildet fremkalles i en tradisjonell Polaroid-prosess.
Instant Lab Universal byr blant annet på en ny, flat "dockingstasjon" som fungerer med de fleste skjermstørrelser. Apparatet kan også utføre korrigeringer selv om skjermen ikke er plassert helt presist eller I vinkel.
Instant Lab Universal har også en adapter som passer for iPhone 4/s/5/s/c. Denne kan enkelt fjernes slik at dockingstasjonen kan brukes med iPhone 6 og 6 Plus, i tillegg til alle iPad-versjoner. I tillegg fungerer den med en drøss Android-enheter med HD-skjerm, også de fleste nye modellene fra merker som Samsung, Google og HTC.

Oppdatert app
Samtidig er appen til The Impossible Project oppdatert og optimalisert for de nyeste iOS-enhetene, og som seg hør og bør finnes det nå også en Android-versjon. Dermed vil enda flere kunne overføre bilder som er lagret på telefoner og nettbrett til fysiske papirbilder i det velkjente Polaroid-formatet.
For dem som allerede har første generasjon av Instant Lab, finnes det et oppgraderingssett som fås kjøpt fra nettbutikken til Impossible, eller fra utvalgte forhandlere. Prisen for settet er 30 euro.

Her følger The Impossible Projects egen beskrivelse av The Instant Lab Universal i noen få punkter:

1. The Instant Lab Universal er et kamera – ikke en skriver.
Det er et grunnleggende analogt fotografisk verktøy som belyser en film ved hjelp av et høykvalitets, antirefleksbehandlet objektiv med fire elementer og en manuell lukker av metall.

2. Instant Lab Universal er portabel.
The Instant Lab Universal er inspirert av klassiske polaroidprodukter som SX-70-kameraet. Størrelsen på 148 x 111 x 62 mm i sammenslått tilstand, sammen med et oppladbart Li-ion-batteri, betyr at du kan lage hundrevis av øyeblikksbilder når du vil – uansett hvor du måtte befinne deg.

3. Instant Lab Universal er ikonisk design med en uslåelig stamtavle.
Instant Lab har en umiskjennelig profil som ble utviklet av industridesigner Achim Heine, som også designet Leica Digilux 1. Den integrerte fremkallingsenheten ble utviklet av DHW ved Rollei-fabrikken i tyske Braunschweig.
Den nye dockingstasjonen med "touch location technology" ble utviklet av Oskar Smolokowski, som er administrerende direktør for Impossible, for å kunne benyttes også med større iOS-enheter i tillegg til et stort antall Android-baserte smarttelefoner og nettbrett.

4. Instant Lab Universal er enkel, men engasjerende.
Instant Lab Universal er stimulerende både for fantasien og lysten til å eksperimentere. Appen for iOS og Android inneholder trinn-for-trinn-veiledninger på veien fra digitalt bilde til et håndgripelig og ekte øyeblikksbilde. Du kan også bruke appen til å dele bilder via nettgalleriet til Impossible og andre sosiale medier, også Instagram.

5. Instant Lab Universal er et kreativt kunstnerisk laboratorium.
Instant Lab Universal gjør mer enn å kopiere et digitalt bilde. Kombinasjonen av Instant Lab Universal, Impossible Project-appen og kjemien som benyttes til fremkallingen, gjør det mulig å skape helt nye og originale kunstverk. Eksponer bilder flere ganger for å skape multieksponeringer eller kollasjer av flere bilder. I tillegg kan du bruke en rekke andre kreative teknikker på de ferdige bildene,

6. Instant Lab Universal bruker kjemi til å gjøre om piksler til fysiske bilder.
Enhver skriver kan levere en utskrift av et digitalt bilde, men bare Instant Lab Universal kan forvandle det til et klassisk kvadratisk fotografi ved hjelp av den komplekse kjemiske prosessen som først ble utviklet av mannen bak Polaroid, nemlig Edwin Land, og videreutviklet av Impossibles egne forskere i Tyskland og Nederland.

Pris og tilgjengelighet:
Impossible Instant Lab Universal er i salg nå og koster 1699 kroner, f.eks. hos scandinavianphoto.no. Den fås kjøpt også direkte fra www.the-impossible-project.com.
The Impossible Project -
The Impossible Project
Fra telefon til papirbilde
The Impossible Project -
The Impossible Project
Oppgraderingssett til den opprinnelige Instant Lab

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu