Unge norske fotografer

Qvale Galleri gir et innblikk i noe av det som rører seg innen norsk fotografi nå for tiden.
- Utstillingen gir et innblikk i hva som skjer i norsk fotografi, med utgangspunkt i relativt unge og uetablerte kunstnere, og vi forsøker å vise en bredde av det vi opplever som aktuelt nå, forteller Marte Grette på Qvale Galleri.

Fotografene som vises på utstillingen jobber innen ulike sjangre, og spenner fra mote og dokumentar til kunstfotografiet.

- Vi synes det er interessant å se hvor ulike tilnærminger de ulike fotografene har til sitt arbeide og til mediet. Motivene spenner fra portretter og landskap til mer konseptuelle arbeider. Noen jobber kun analogt, andre digitalt. Noen jobber mye med iscenesettelse, mens andre jobber med en dokumentarisk tilnærming.

Et fellestrekk er at alle har en genuin interesse
for fotografiet som håndverk, og at det ofte ligger mye tankevirksomhet bak et godt fotografi.

- Blant alle fotografene på denne utstillingen ser vi et et sterkt engasjement for fotografiet som medium, samt en genuin interesse for håndverket, teknikken og det harde arbeidet som ligger til grunn for å oppnå fotografier av høy kvalitet. Kanskje det er typisk for unge norske fotografer i dag?

Fotografene som stilles ut på Qvale Galleri er Jo Bentdal, Jørgen Gomnæs, Carl Erik Hagen, Ole Marius Jørgensen, Erle Kyllingmark, Petter Olsen, Thomas Qvale, Truls Qvale, Hans Kristian Riise, Michelle Sandmæl, Charlotte Spetalen og Erlend Mikael Sæverud.

Qvale Galleri ble grunnlagt i 2013 av fotografen Morten Qvale. Galleriet er dedikert utelukkende til fotografi, og viser både norske og internasjonale fotografer.
Thomas Qvale -
Thomas Qvale
Erlend Sæverud -
Erlend Sæverud

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu