Fotografiprisen til Hans Jørgen Brun

Nestoren innen norsk portrettfotografi er hedret med Fotografiprisen på Nordic Light i Kristiansund.
- Juryens valg er en prisvinner som på alle måter representerer fotograffaget og fotokunstens fortellertradisjoner, samtidig som han bekrefter betydningen av og tar vare på det klassiske utrykket og yrkesstoltheten som utøver av håndverksfaget, sier juryformann, Arild Sønstrød. - Brun kan sitt fag og utøver det daglig med ungdommelig entusiasme og kunstnerisk kvalitet.

Fotografiprisen 2015 er på 100 000 kroner og ble delt ut av Norske Fagfotografers Fond ved juryformann Arild Sønstrød og jurymedlem Erik Fuglseth 24. april under Nordic Light-festivalen i Kristiansund.

Brun tok sitt svennebrev i 1967 og åpnet sitt første studio i Bergen 1970. Et opphold i New York hos den verdensberømte fotografen Arnold Newman i 1984 fikk stor betydning for hans videre utvikling. Hans Jørgen Brun er Norges Fotografforbunds mest premierte fotograf gjennom tidene, og har vunnet en rekke priser i mange land. Gjennom sitt arbeid, utstillinger og foredrag har han vært toneangivende innen portrettfotografi i Norge i over 30 år.

Fotografiprisen ble innstiftet 1989
, og utdeles av Norske Fagfotografers Fond (NFF). Prisen er på kr 100 000, og gis hvert annet år til en fotograf som «i særdeles grad har utmerket seg på en faglig og kreativ måte». Fotografiprisen utdeles for å stimulere seriøs bruk av fotografi, og er den største fotografiprisen i Norge – tilsvarende Brage-prisen for forfattere. Vinneren skal ha en kombinasjon av høy faglig kvalitet og kreativitet.

Tidligere vinnere av Fotografiprisen er
Morten Krogvold (1989), Knut Bry (1994), Dag Alveng (1997), Kjell Sten Tollefsen (1999), Agnete Brun (2001), Herdis Maria Siegert (2003), Tom Sandberg (2005), Per Maning (2007), Jonas Bendixen (2009), Rune Johansen (2011) og Erik Almås (2013).
Frank Hesjedal - Hans Jørgen Brun
Hans Jørgen Brun
Frank Hesjedal
Hans Jørgen Brun -
Hans Jørgen Brun

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu