Tom Sandberg – Collectors Choice

Shoot Gallery fortsetter sitt fokus på mørkeromsmesterne.
Samtidig som fotokunstneren Tom Sandberg (1953-2014) presenteres i en minneutstilling på Kunstnernes Hus, har Shoot Gallery gjort et dypdykk i en begrenset del av Tom sitt kunstnerskap.

- Tom Sandberg beskrives som gjennomført analog tvers igjennom uavhengig av metode. "Hans sjel er analog", er et uttrykk som går igjen. Jeg har spisset dette ytterligere ved å legge fokus på hans analoge printer i denne utstillingen, forteller kurator Helene Gulaker Hansen.

Fotografiene på utstillingen
er hentet fra Balder-samlingen, en unik samling som også er for salg.

Tom Sandberg er en av våre mest anerkjente fotografer. Han hadde både norske og internasjonale utstillinger fra 1970-tallet og opp til i dag. Utstillingen hans på MoMA i 2007 var den første soloutstillingen med en norsk kunstner i et New York-museum på over 12 år.

- Sandberg's fotografier er basert på analog sort/hvitt film og han viser et bemerkelsesverdig kunstnerskap med en sterk følelse av mystikk og store dybder følelsesmessig. Enten han fanger sublime snøkledde fjell, en bil parkert i gaten, et barnehode eller et hus svøpt i tåke, så handler bildene hans om hva det vil si å være levende, skriver galleriet i en pressemelding.

Mange av Sandbergs bilder er av jorden sett ovenfra, som om man er avsondret fra den.

- Et av hans vakreste bilder er det hvor et fly tilsynelatende flyter få meter over rullebanen. Sandbergs bilder handler om fotografi, om det å se og om hvordan det er å være menneske i verden. Ved å fokusere på et enkelt objekt eller et enkelt menneske i hvert fotografi, og dyppe de i et mørkt vinterlys, henter Sandberg ut myke toner og følsomme stemninger fra sine subjekter og skaper en overbevisende kompleksitet mellom de og landskapet rundt. Tom Sanberg fanget den indre kjernen av fotografi med en sober teknikk.

Utstillingen på Shoot Gallery henger til 30. mai.
Tom Sandberg -
Tom Sandberg
Tom Sandberg -
Tom Sandberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu