Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Forlatt - Tsjernobyl for 30 år siden, i dag og i dagene som kommer

Cyan :arena inviterer til utstilling med Johan Holberg.
I en etterlatt bygning i Tsjernobyl viser bildene til Johan oss tydelige spor av liv. Noen har spilt basketball. En dukke har hatt en eier. Dører som åpnes uten at vi riktig vet til hva.

'Som ungdom vokste jeg opp på Smøla langt borte fra Tsjernobyl, men selv der hørte vi mye om ulykken og strålingsfaren. Nysgjerrigheten på hvordan et så forlatt sted kunne se ut gjorde at jeg valgte å reise dit for å fotografere. Dette var i en periode hvor jeg selv følte meg forlatt etter en skilsmisse, dødsfall, drap og selvmord som noen av opplevelsene de siste årene. Kunne jeg finne spor av noe menneskelig og et lys av håp på et så forlatt sted som Tsjernobyl så er det mye enklere å finne glede i resten av verden.'

Johan E. Holberg fra Smøla fikk tidlig interesse for foto og er en ivrig samler av kameraer. Lidenskapen har gradvis blitt sterkere og Johan har de siste årene reist mye rundt i verden og fotografert. Et av hans bilder som er med i utstillingen er forside til boken 'Bønn for Tsjernobyl'. Bønn for Tsjernobyl

Cyan :arena er en del av Cyan :studio og møtte Johan da han deltok i et mentorprogram :arena arrangerte våren 2014 med nettopp dette prosjektet.

Utstillingen i Cyan :galleri er åpen helgen 8-10.mai med åpningsfest fredag fra 18-23, og er åpen lørdag og søndag fra 12-17. Cyan :galleri ligger i Jens Bjelkes gate 13.


br> ;Johan Holberg

Cyan :arena
Johan Holberg -
Johan Holberg
Fra utstillingen 'Forlatt'
Johan Holberg -
Johan Holberg
Johan Holberg -
Johan Holberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu