Vinneren av 'Manipulasjon' kåret

Henning S. Pettersen har gått til topps i manipulasjonsrunden i Fotografen 2015.
Fotografen 2015 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Henning S. Pettersen har gått til topps i tidenes første manipulasjonsrunde i Fotografen. Bilder Nordic School of Photography med fotografene Damian Heinisch og Hans Otto Nesbø har juryert denne runden. De sier dette på engelsk om vinnerbildet:

"A harmonic symbiosis between 2 worlds. A simple but balanced sandwich technique showing the contrast between nature and the human created city. The complexity of the urban space and the softness and elegance of the birds becomes aware. The image is not a new interpretation of the theme "Manipulation", but shows an authentic and tasteful approach.

Henning S. Pettersen er veldig overrasket
over seieren.

- Manipulasjon er noe jeg egentlig ikke driver noe særlig med. Jeg var inne og tittet på alle bildene som ble sendt inn etter at fristen hadde gått ut. Det var ikke så mange bilder, men det som var der var veldig bra, så jeg hadde ingen forhåpninger om å vinne, forteller han.

Temaet manipulasjon tok Pettersen
som en utfordring.

- Jeg har gått noen runder og prøvd forskjellige ting, men vinnerbildet var det jeg selv likte best. Det er to bilder som jeg har lagt over hverandre i Photoshop. Et utsiktsbilde over Manhattan som jeg tok på en ferie for noen år siden, og et bilde av noen silhuetter av duer som jeg tok i Oslo i fjor. Jeg tenkte det var en fin kontrast mellom det naturlige (fugler) og det menneskeskapte (storbyen).

Damian Heinisch og Hans Otto Nesbø
i juryen var godt fornøyd med alle de forskjellige tolkningene av temaet manipulasjon. Bidragene varierte fra teknikker som reflekterte mørkeromsmanipulering, kompositt i Photoshop og videre til manipulasjon i selve kameraet.

- Etter første gjennomgang av de innleverte bidragene plukket vi ut rundt 25% av bildene. Etter to runder satt vi igjen med de 10 beste. Vi valgte å ikke bare se på de tekniske aspektene ved bildene, men også ta i betraktning hvilke bilder som falt i smak hos oss, forteller juryen.

I tillegg til de ti beste plasseringene delte juryen ut 12 hederlige omtaler.

Fjerderunden av Fotografen 2015 åpner for innsending 1. august. Temaet da er 'Ung i dag' og vi ønsker serier på mellom 3 og 8 bilder.

Trykk på vinnerbildene-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.
Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.
Henning S. Pettersen - x
x
Henning S. Pettersen
1. plass (12 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Manipulasjon". Juryen sier: A harmonic symbiosis between 2 worlds. A simple but balanced sandwich technique showing the contrast between nature and the human created city. The complexity of the urban space and the softness and elegance of the birds becomes aware. The image is not a new interpretation of the theme "Manipulation", but shows an authentic and tasteful approach.
Lars Chr Widsteen - Fyrtårn
Fyrtårn
Lars Chr Widsteen
2. plass
Øystein Nordås - Fiskebein
Fiskebein
Øystein Nordås
3. plass
Kai Fossgård - Echoes of the unknown
Echoes of the unknown
Kai Fossgård
4. plass

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu