Storslått

På Qvale Galleri stilles storslått fotografi ut. Deltakende fotografer er Albert Watson, Håkan Ludwigson, Asle Svarverud og Morten Qvale. Blant verkene som stilles ut er bilder fra Watsons serie fra Isle of Skye, hans første kunstprosjekt i hjemlandet. Bildene til Watson blir laget i et svært begrenset opplag, og Qvale Galleri er det første galleriet i verden som selger disse.

Svenske Håkon Ludwigson viser blant annet bilder fra hans kjente serie Balls and Bulldust. Serien ble også stilt ut på årets utgave av Nordic Light, og kommer i disse tider ut i bokform. Svarverud viser et utvalg av sine fantastiske landskapsbilder fra Norge, og Qvale viser nye bilder fra sine serier Forms og Manmade Landscapes.


Skye Old Man Storr
Skye Old Man Storr
Albert Watson

Albert Watson (f. 1942) har markert seg som en av verdens mest innflytelsesrike fotografer. Merittlisten hans er lang og fylt av prestisjefulle oppdrag og utstillinger. Hans fotografier er innlemmet i samlingene til blant annet The Metropolitan Museum i New York og The National Portrait Gallery i London. Watson stiller ut i Qvale Galleri for andre gang, denne gang imidlertid med fotografier av en helt annen sjanger. I 2014 var Watson i sitt hjemland Skottland, nærmere bestemt Isle of Skye, for å fange stemningen i det vakre landskapet.
Quarang
Quarang
Albert Watson

Skye point
Skye point
Albert Watson

Hitchcock
Hitchcock
Håkan Ludwigson

Håkan Ludwigson (f. 1948) er blant Sveriges mest kjente fotografer. Han har jobbet som fotograf siden 70-tallet. I 1988 ble han en del av den lille eksklusive gruppen av fotografer som jobber for Condé Nast, det anerkjente amerikanske forlaget som gir ut magasiner som Vogue, Elle og Vanity Fair. Ludwigson har spesialisert seg innen reise-, dokumentar- og reklamefotografi.
Balls and Bulldust #2
Balls and Bulldust #2
Håkan Ludwigson

Holon
Holon
Håkan Ludwigson

Selfridges
Selfridges
Håkan Ludwigson

Bangkok by Night
Bangkok by Night
Morten Qvale

Morten Qvale (f. 1957) er kjent for sine mote-, reklame og kunstfotografier.
Startskuddet for hans karriere som fotograf var i 1983, da han grunnla Norges første internasjonale motemagasin; Tique. Han har jobbet som profesjonell fotograf på fulltid siden 1986. I år 2000 hadde Qvale sin første separatutstilling Shot in a Tent på Haugesund Filmfestival.
Times Square Overview
Times Square Overview
Morten Qvale

Walt Disney Concert Hall
Walt Disney Concert Hall
Morten Qvale

Vannliljer
Vannliljer
Asle Svarverud

Asle Svarverud (f. 1950) er en av Norges mest anerkjente naturfotografer. Svarverud begynte sin fotografiske karriere allerede som 16-åring. Han begynte å jobbe som kommersiell fotograf, før han på slutten av 70-tallet viet seg fullstendig til kunstfotografering. Svarveruds hovedmotiv er det norske landskapet, og han har jobbet med prosjekter rundt dette temaet omkring i hele landet. I 2005 ble hans beste landskapsfotografier samlet i boken Norske landskap, utgitt i samarbeid med Utenriksdepartementet. Svarverud jobber kun med storformatkamera og film.

Utstillingen på Qvale Galleri henger frem til og med 30. august.
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu