Urban Natur

Konstruerte grøntarealer i urbane strøk fanger Anders Jørgensens interesse.
Det var i 2006 fotograf Anders Jørgensen startet å fotografere grønne lunger i bymiljøet. Etter en oppvekst i Honningsvåg der trær var fraværende ble Jørgensens fascinasjon for byens ”natur” vekket mellom betong og arkitektur.

- I dagens utbygging av nye bydeler blir det ledige arealet i større grad utbygd, og det blir mindre rom for åpne arealer med grønne pusterom. Bygninger blir bygd tett inn til eksisterende trær, og det blir laget konstruerte grøntarealer. Disse konstruerte grøntarealene er det som fanger min interesse og er grunnlaget for prosjektet Urban Natur, forteller Jørgensen i en pressemelding.

På sine vandringer gjennom byen jakter Jørgensen det dagligdagse, de små detaljene som ofte ikke har betydning der og da, men som i et senere øyeblikk blir nerven i motivet.

- Konstruerte voller som illuderer naturlige hauger og knauser; planter og trær sirlig plassert på rad og rekke, perfekt natur skapt av menneskehender. Denne kunstige bynaturen kan til tider oppleves ironisk i sitt perfekte uttrykk, men gjennom Jørgensens blikk får vi se betong og natur i skjønn harmoni, skriver Cyan :galleri i pressemeldingen.

Anders Jørgensen er født i Honningsvåg i Finnmark, men bosatt i Oslo siden 1993. Han har fotoutdanningen sin fra Robert Meyer Kunsthøgskole og har tidligere deltatt på flere gruppeutstillinger og har også hatt noen separatutstillinger.

Urban Natur stilles ut denne helgen på Cyan :galleri i Oslo.
Anders Jørgensen - uten tittel
uten tittel
Anders Jørgensen
Anders Jørgensen - uten tittel
uten tittel
Anders Jørgensen
Anders Jørgensen - uten tittel
uten tittel
Anders Jørgensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu