Stor kunst i Risør

Kåre Kivijarvi og Raymond Mosken er i et ekslusivt utvalg kunstnere som vises i Risør denne sommeren.
Kåre Kivijarvi fra Hammerfest er en gigant innen norsk fotografi. Han var den første som fikk et fotografi antatt på Høstutstillingen. Allerede i 1960 hadde Kivijärvi sin første større utstilling sammen med Otto Steinert og flere studiekamerater i Oslo Kunstforening.

På utstillingen i Risør vises fotografier fra serien Hav, fotografert i Barentshavet i 1959/60, og bilder fra et besøk på Øst-Grønland i 1966. Dette er klassikere i norsk fotohistorie.

Siden 1989 har Raymond Mosken jobbet med luftperspektivet som tema. Prosjektet ”under vingene” handler, blant flere ting, om å se på menneskets aktivitet nede på jordoverflaten. Tematikk er også topografi, arkitektur, spor av historie og om hvordan landskapet blir påvirket og forandret.

Andre kunstnere som deltar på utstillingen er blant annet Pushwagner, Morten Viskum, Sverre Bjertnes og Marit Lyckander.

Utstillingen vises i Holmen Sjøsenter ved Fiskemottaket i Risør. Utstillingen henger til 10 august. Åpningstider kl. 12.00 til kl. 18.00 hver dag.
Kåre Kivijarvi -
Kåre Kivijarvi
"Fra de store banker" 1959/1960. På fiskertråleren Gargia, Svalbardbanken
Raymond Mosken - Uten tittel, 2008
Uten tittel, 2008
Raymond Mosken

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu