Taurisano på Twisted Corner

Sjekk ut fotografen som aldri er fornøyd.
I alle fall er det slik italienske Andrea Taurisano selv svarer når han får spørsmål om hvordan han vil beskrive seg selv som fotograf.

- Jeg tror i grunn ikke at fotografiet, selv i dokumentarstil, kan være helt objektivt. Virkeligheten består av så mye mer enn det et bilde eller en bildeserie kan formidle. Jeg tenker, for eksempel, på at det man fotograferer ofte har et veldig komplekst bakteppe. Jeg tenker på lyder og lukter, som ofte er det mest overveldende for den som besøker områder rammet av naturkatastrofer, krig, terror osv. Jeg tenker på alle deler av scenen som man velger å ekskludere fra bildekomposisjonen. Jeg har alltid denne tanken i bakhodet når jeg fotograferer rundt i verden i reportasjestil. Og i mine mer personlige bilder tar jeg denne tanken til det ekstreme, forteller Taurisano til foto.no.

Det er de personlige bildene til Taurisano som nå skal stilles ut på Twisted Corner i Oslo. På utstillingen kan man se over 40 analoge arbeider i sort/hvitt. Alle er tatt på ulike steder i verden. Felles er uttrykket og språket.

- Fotografiene uttrykker melankoli, nedstemthet, litt ensomhet og tomhet. Det er en kontrast mellom en tilsynelatende betryggende stillhet eller ro, og følelsen av noe tungt og mørkt som kan være overhengende. Konstrasten og uklarheten i bildene gjenspeiler mitt humør og følelsesliv.

Felles billedspråk er blant annet et resultat av utstrakt bruk av pinholekamera og andre kameraer med plastobjektiver.

Taurisano er en fotograf som hovedsaklig jobber analogt. Han begrunner dette med at det taktile og sensoriske er helt sentralt når han utforsker og opplever.

- Uansett om det er et klesplagg eller en bil, mat eller kunst, er den sensoriske opplevelsen for meg ikke komplett om følesansen ikke aktiveres. Film, spesielt hvis behandet litt røft, leverer alle elementer som gjør at et bilde nesten kan bli følt med hendene, ikke bare betraktet visuelt. Grove korn, støv, riper, uregelmessige kanter, fikserflekker etter utilstrekkelig skylling og i noen tilfeller fysiske skader gjort med vilje, er alle elementer som tillegger et bilde tekstur, en fysisk dimensjon som det samme bilde ellers ville manglet.

- Mye av dette kan selvfølelig etterlignes med for eksempel Photoshop, men jeg ser ikke noe poeng i dette så lenge film er tilgjengelig. Dessuten nyter jeg å laste film inn i kameraet, føle filmens bevegelse gjennom kamerahuset, ta vare på eksponert film og fremkalle den selv.

Taurisano er bosatt i Trondheim.
De siste årene har han jobbet med dokumentarprosjekter i blant annet Russland og Afghanistan.

Utstillingen på Twisted Corner i Oslo åpner lørdag 15. august kl. 16 og henger til og med fredag 21. august.


Taurisanos hjemmeside
Andrea Taurisano -
Andrea Taurisano
Andrea Taurisano -
Andrea Taurisano
Andrea Taurisano -
Andrea Taurisano

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jan Erik J.
Skal det nå være en målsetting at "alt" skal være uskarpt? Sorry, kjøper ikke dette!
17.8.2015
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu