Den ultimate Leica S

Nye Leica S-modell introdusert
Noen betraktninger om Leica i dagens fotomarked

Leica har alltid vært kjent for produkter i høy prisklasse, og dette har tradisjonelt ført til at de har hatt et relativt lite salg i volum sammenliknet med de store japanske kameraprodusentene. Kvaliteten har imidlertid aldri vært trukket i tvil, og samtlige av Leicas fotoprodukter har hatt og har egenskaper som gjør at den som enten har god råd eller som sparer og tar seg råd til å anskaffe et Leica-basert system får noe igjen for sine penger.

Vi er glade for å se at Leica introduserer nye produkter, og når Leica S (typ 007) nå er introdusert med 4K-video og høy ISO-kapasitet samt etter produsentens eget utsagn et oppsiktsvekkende bredt dynamisk omfang på 15 blendere er det klart at de ikke bare er på banen. De kommer med fotoverktøy som tilfredsstiller høye krav. Det må de gjøre for å forsvare utsalgsprisen, og vi har tillit til at det nye kameraet leverer. Dermed gir vi ordet til Leica selv.

Den ultimate Leica S - pressemelding

Leica S (typ 007) er produsert for å møte profesjonelle behov.

Det raskeste digitale mellomformatkameraet noensinne
Unike filmmuligheter for mellomformat i 4K
ISO-område 100-12.500
Dynamisk område på bransjeledende 15 blendere
Det mest kompakte mellomformatsystemet

Økt bildekvalitet og høyere hastighet

Leica MAX CMOS bildesensor og Leica Maestro II bildeprosessor leverer lynraske hastigheter med serieopptak på opptil 3,5 bilder per sekund, Full-HD video i mellomformat sensorstørrelse, 4K videoopptak i Super 35-format, rask Live View-modus og en eksepsjonell bildekvalitet ved alle ISO-innstillinger. 2 GB bufferminne sikrer jevn og rask fotografering, og til tross for at hastigheten er mer enn fordoblet, har den nyutviklede lukkeren i kameraet en betydelig økt levetid på minst 150.000 eksponeringer. Leica S har en ren, ukomprimert HDMI-utgang.

Raskere autofokus for motiver i bevegelse

Det oppdaterte autofokussystemet gir ikke bare høyere hastighet, men også mer pålitelig og mer presis fokusering. For å sikre optimal skarphet og presis sporing av motiver i bevegelse, har Leica S (Type 007) en prediktiv autofokus: kameraet registrerer bevegelse på motivet og bestemmer avstanden til det ved eksponering. I kombinasjon med en eksepsjonell bildekvalitet og økt sereieopptaksmulighet, setter Leica S (Typ 007) helt nye standarder for mellomformatfotografering.

Integrert Wi-Fi, GPS-system og posisjonssensor

Leica S (Typ 007) har en integrert GPS-modul hvor man kan legge inn geografiske posisjonsdata i EXIF-data i bildefilen. Den kan også automatisk sette lokal tid. På grunnlag av GPS-koordinater og riktig programvare, for eksempel Adobe® Photoshop® Lightroom®, kan den vise nøyaktig kartplassering på hvert bilde, og den kan automatisk registrere geografiske navn som nøkkelord for arkiverte bilder.
Den nye posisjonsindikatoren i søkeren viser nøyaktig horisontal og vertikal orientering og gjør det mulig å justere motivet med absolutt presisjon og uten behov for eksterne hjelpemidler. I kombinasjon med en egen Leica S-app til iPhone og iPad, kan man fjernstyre kameraet og vurdere bildene eksternt i Live View-modus.

Enda mer kontroll

Med en oppløsning på 921.600 piksler, full sRGB fargerom, økt kontrast og mer lysstyrke, er skjermen optimal som hjelpemiddel til å vurdere motiver og bilder. Skjermen er laget av hardt og ripebestandig Corning® Gorilla Glass® for å tåle tøffe forhold.
Det nye, ikke-reflekterende skjermen på topplaten av Leica S (Typ 007) sikrer full kontroll, selv i sterkt sollys. Den er større enn forgjengerens for optimal lesbarhet og plass til mer informasjon. Nye betjeningselementer på topplaten aktiverer direkte valg av live View-modus og videoopptak.

Levetid

S-serien er konstruert for mange års daglig bruk. Leica S (Typ 007) har en ny bajonett i rustfritt stål for å takle selv de tøffeste opptaksforhold. Ellers innehar kameraet alle kvaliteter som S-systemet er så verdsatt for. Disse inkluderer en stor 30×45mm Leica Pro Format-sensor med et mikrolinselag som garanterer maksimal lyseffekt. Kameraet og S-objektivene er ekstremt robust bygget og forseglet mot miljømessige påvirkninger som støv og fukt. S-systemets unike dual-shutter-konsept tilbyr fotografer valget mellom å bruke kameraets raske fokusplan lukkeren med hastigheter på opp til 1/4000 sek. eller elektronisk styrt sentrallukker i CS-objektiver som tillater blitssynkronisering opp til 1/1000 sek. De ti tilgjengelige S-objektivene, hvorav seks er tilgjengelig med sentrallukker, tilbyr alle viktige brennvidder og et førsteklasses tilt/shift-objektiv. Med dedikert adapter man bruke tredjeparts mellomformatsobjektiver som for eksempel Hasselblad H- og V-objektiver og Contax 645-objektiver, som begge gir full kompatibilitet inkludert autofokus, sentral lukkerkontroll og automatisk blenderkontroll.

Leica S (Typ 007) er kompromissløst designet for pålitelighet i bruk og har detaljer som kabelforbindelser med strekkavlastning, egne spor for CompactFlash og SD-minnekort og optimalisert energieffektivitet. Kameraet leverer maksimal kvalitet både i studio og på location uansett forhold.

LEICA S (typ 007) er leveringsklar i løpet av september og har en veiledende utsalgspris på kr. 190.000,- inkl. mva.
Leica - Det nye kameraet sett forfra
Det nye kameraet sett forfra
Leica
 - Informasjon om det nye kameraet
Informasjon om det nye kameraet

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Trygve J.
@Erlend:Mine tanker i ett nøtteskall.Nær 200 000 for ett kamera?!Hadde det hatt 100MP så,ja da hadde det vært verd prisen.Snobb er ett ord jeg tenker på når jeg hører Leica.
4.10.2015
Henrik H.
Teknisk nytt? Regulær pressemelding -spør du meg. Trist hvis dette skal være representativt. Redaksjonelt lavmål
31.8.2015
Erlend B.
Jeg leser nedover og tenker for meg selv:
Hmm, okay bra videooppløsning. Fint at ISO-en endelig blir utvidet slik at den kanskje gir brukbare bilder i høyere ISO enn 1000. Okay, veldig bra dynamisk omfang; så bra! Brukbar bildefrekvens. Greit, greit. Rask blitssynk. Brukbar minste lukkertid. Dyr tilt-shiftlinse, det setter nok prisen opp, ja. Dette kan jo være noe å vurdere, dersom dette faktisk funker i praksis.

Så kommer jeg til siste setning, og nok en gang mister jeg all interesse for Leica.

En kan komme langt på vei til å ta bra bilder med slikt utstyr, men ikke lengre enn man kommer med et billig APS-C-kamera, et par greie linser og noen år på reise rundt jorda.
28.8.2015
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu