Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Canon viser muskler innen sensorteknologi

Canon utvikler en APS-H CMOS-sensor med ca 250 megapiksler - verdens høyeste pikselantallet i denne størrelsen
Pressemelding

Oslo, 7.september 2015 - Canon Europa, markedsleder i digital bildebehandling, kunngjør at Canon Inc. har utviklet en APS-H CMOS-sensor (ca. 29,2 x 20,2 mm) som inneholder rundt 250 millioner piksler (19,580 x 12 600 piksler) - verdens høyeste antall piksler i en CMOS-sensor som er mindre enn en 35 mm fullformat sensor.

Da sensoren ble satt inn i et kamera kunne det ta bilder av et fly ca 18 kilometer og identifisere bokstavene på siden av flykroppen **.

I CMOS-sensorer bety et større antall piksler forsterkede signal volum, noe som kan føre til problemer som signalforsinkelser og mindre tidsavvik. Men Canons nyutviklede CMOS -sensor oppnår, til tross for sitt eksepsjonelt høye pikselantallet, en svært høy signalavlesehastighet på 1,25 milliarder piksler per sekund - takket være forbedringer som kretsminiatyrisering og forbedret signalprosesseringsteknologi. Sensoren kan derfor ta video med fem bilder per sekund med høyt pikselantall. I tillegg har Canon brukt sin velkjente sensorteknologi for utvikling av en arkitektur tilpasset de miniatyriserte pikslene som leverer høy følsomhet og lav støy.

Videosekvenser fra kameraet med CMOS-sensor på cirka 250 megapiksler oppnådde en oppløsning som var omtrent 125 ganger større enn Full HD video (1920 x 1080 piksler) og ca 30 ganger så høy som 4K video (3840 x 2160 piksler). Den eksepsjonelt høyoppløselige sensoren gjør at brukerne kan beskjære og forstørre videobilder uten å ofre bildeoppløsning eller skarphet.

Canon ser for seg denne teknologien brukt i spesiell overvåking, som for eksempel kriminalitetsforebyggende verktøy, måleinstrumenter med ultrahøy oppløsning, industrielt utstyr og visuell presentasjon.

  • 7. september 2015, basert på en undersøkelse utført av Canon.
    • Opptakene besto av en kombinasjon av optisk og digital zoom, mens separasjonen av bildeinnholdet ble gjort via en forstørrelse av et område som var omtrent 1/40 000 av bilderammen.

Canon Norge

Canon Norge har rundt 400 medarbeidere og er representert ved 11 salgskontorer, derav 9 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo. Fra og med den 1. juni 2013 er Canon Norge og Océ Norge juridisk ett selskap; Canon Norge as. Merkenavnet Océ består under Canon Group og eksisterer fortsatt på en rekke produkter.

Canon er den ubestridte lederen innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet. Vår produkt- og løsningsportefølje omfatter alt fra foto, video, skrivere, skanner og faks til multifunksjonsprodukter med tilhørende løsninger og tjenester. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no
Canon - Canons 250-megapiksels bildebrikke
Canons 250-megapiksels bildebrikke
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu