Moods & stories

Jan Olav Bredesen er aktuell med sin premieutstilling på Cyan :galleri denne helgen.
Jan Olav Bredesen ble kåret til Fotografen 2014 av foto.no. Nå er det klart for premieutstillingen på Cyan :galleri.

- I Bredesens bilder er det minimalistiske landskap, slitte overflater, glade farger og små hverdagslige øyeblikk som snakker til oss. Han har et godt øye for komposisjon og en egen evne til å finne motiver som de fleste av oss ville oversett. Hvert bilde er som en liten fortelling. Bredesen er nok like mye historieforteller som fotograf, sier Britta K. Bergersen, gallerist på Cyan :galleri.

Utstillingen består av rundt 35 bilder i store formater trykket på aluminiumsplater.

- Jeg liker det matte og litt røffe uttrykket som aluminiumstrykk gir. Utstillingen bygger ikke på et spesielt tema, men jeg har plukket ut bilder der jeg prøver å formidle en stemning eller en liten historie. Noe av utfordringen er å få betrakteren til å se noe av det du selv ser i et bilde, forteller Bredesen.

Bredesen har vært interessert i foto siden han anskaffet sitt første speilreflekskamera i 1976.

- Det var et Nikkormat som jeg kjøpte brukt av naboen som hadde fotobutikk. Jeg fikk til og med et par bilder på trykk i lokalavisa, stolt som en hane.

30 år senere kjøpte han sitt første digitale speilreflekskamera, noe som ga hobbyen et stort oppsving.

Jan Olav Bredesen har vist gjennom blant annet Fotografen 2014 at han er en kreativ fotograf med tanke på motiv og teknisk utførelse. Selv forteller han at han ofte tar seg selv i å ubevisst se verden gjennom en kameralinse.

- Jeg har en forkjærlighet for motiver som formidler en stemning eller en liten historie, derav tittelen på utstillingen. Jeg er av den oppfatning at det meste kan fotograferes, resultatet avhenger av måten det blir presentert på. Et godt fotografi behøver ikke være åpenbart og selvfortellende, men gjerne overlate litt til betrakterens fantasi. De utstilte bildene bygger ikke på et spesielt prosjekt eller tema, noe som gjenspeiler min noe intuitive fotohverdag. Jeg lar ofte en tilfeldig inspirasjon, humør, lysforhold eller et sted styre motivvalget.

"Moods & stories" er Bredesens første separatutstilling, og er en del av premien i konkuransen "Fotografen" på foto.no. Utstillingen er produsert av Japan Photo.

Vernissage fredag 25. september kl. 18
Åpent lørdag 26. og søndag 27. september kl. 12-18


Jan Olav Bredesen -
Jan Olav Bredesen
Jan Olav Bredesen -
Jan Olav Bredesen
Jan Olav Bredesen -
Jan Olav Bredesen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu