Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

The Impact of Digital Storytelling

Torsdag 22. oktober arrangerer Bilder Nordic foredrag med Human Rights Watch og Emergencies director Peter Bouckaert. Det er noen få ledige plasser igjen.
Påmelding

Emergencies director Peter Bouckaert er ansvarlig for å koordinere Human Rights Watch´s respons på større kriser, konflikter og kriger. Den anerkjente Standford advokaten er nærmest som en veteran å betrakte når det gjelder å løfte frem det vi ikke ser eller engasjerer oss for, gjennom hardtslående fakta og sterkt visuelt materiale. Nå kommer Peter og flere av organisasjonens ressurser til Oslo, for å vise hvor kraftfull digital historiefortelling er i dag, når smarte allianser skapes, slik som deres samarbeid med fotojournalisten Marcus Bleasdale.

I november 2013 la Peter og Marcus ut på en reise for å rette søkelyset mot den humanitære krisen i Den sentralafrikanske republikk, et land som få mennesker i verden i det hele tatt visste at eksisterte. Deres undersøkelser, bruk av sosiale medier, og bilder har til sammen blitt den viktigste kilden til informasjon om en vedvarende krise.

I løpet av denne kvelden vil du høre hvordan Peter og Marcus har brukt alle verktøy tilgjengelig for å sette menneskerettighetenes historier på kartet, samt metodene de bruker for å fange bilder, videoer og satellittbilder. Vi vil diskutere bildets kraft til å påvirke våre holdninger, og trekke paralleller til det vi nylig har opplevd med flyktninge-krisen rundt Middelhavet. Du vil også få et innblikk fra redaktøren av Norges ledende avis, Espen Egil Hansen, i hvordan Aftenposten arbeider for å engasjere sitt publikum i humanitære kriser og konflikter.

Masterclass i Digital Storytelling arrangeres av Bjørknes Høyskole og Bilder Nordic School of Photography. Det finner sted på Felix Konferansesenter torsdag 22. oktober kl 18.30-21.00 og du melder deg på ved å gi en donasjon på 250 kroner til Human Rights Watch sitt arbeide.
Marcus Bleasdale -
Marcus Bleasdale
Marcus Bleasdale -
Marcus Bleasdale

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu