Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Canon feirer 80 millioner EOS-kameraer

Canon-milepæl: Canon har i løpet av firmaets eksistens produsert 80 millioner speilreflekskameraer av EOS-typen - både filmbaserte og digitale
Oslo, 18. november 2015 – Canon Inc. annonserer i dag at selskapet passerer en ny milepæl innen kameraproduksjon, idet selskapets samlede produksjon av filmbaserte og digitale EOS-speilreflekskameraer passerte 80 millioner den 10. november 2015. Kamera nummer 80 000 000 var et EOS 5DS R, som kan skilte med markedets høyeste pikselantall i sin klasse[1].

Produksjon av Canons digitale EOS-speilreflekskameraer startet i 1987 og økte raskt i takt med digitale speilreflekskameraers stigende populariteten på begynnelsen av 2000-tallet og helt frem til i dag, med EOS-kamera nummer 80 millioner.

EOS-kameraene ble først lansert som en ny generasjon AF-speilreflekskameraer i mars 1987, og var de første kameraene i verden som var utstyrt med elektronisk fatningssystem som ga fullstendig elektronisk kontroll i hele kameraet, ikke bare objektivet og kamerahuset.

Canon produserer selv alle nøkkelkomponentene som brukes i EOS-serien, noe som betyr at de kan velge den beste sensoren til hver enkelt modell og dermed tilby et førsteklasses produktutvalg. Med denne styrken i bunn har Canon ledet an inn i en ny kameraepoke med lanseringen av en rekke innovative produkter – blant annet kompakte og lette EOS 500 som virkelig utvidet Canons kundebase, og den ikoniske EOS 5D-serien som i år feirer 10-årsjubileum.

Takket være Canons produksjonspraksis og kontinuerlig produktutvikling har selskapet klart å opprettholde sin lederposisjon i verdensmarkedet2 for digitale kameraer med utskiftbare objektiver i en 12-årsperiode, fra 2003 til 2014.

Den nye milepælen inntreffer etter at Canons utskiftbare EF-objektiver til EOS-kamerasystemet kunne feire en ny produksjonsmilepæl i juni 2015 da produksjonen passerte 110 millioner utskiftbare EF-objektiver til EOS-kameraer, en verdensrekord[2] i dette segmentet.

Canon vil fortsette videreutviklingen av selskapets mange bildeteknologier basert på sentrale optiske teknologier, og hele tiden jobbe for å tilby eksepsjonelle og pålitelige objektiver og kameraer som dekker de mange ulike behovene til fotografer – fra nybegynnere til avanserte amatører og profesjonelle – samtidig som vi fører an i teknologiutviklingen og kan tilby nye opplevelser innen foto- og bildeverdenen.

[1]Blant digitale speilreflekskameraer utstyrt med en 35 mm fullformat bildesensor. Per 16. november 2015, ifølge en undersøkelse utført av Canon

[2] Basert på en undersøkelse utført av Canon.

Canon Norge

Canon Norge har rundt 400 medarbeidere og er representert ved 11 salgskontorer, derav 9 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo. Fra og med den 1. juni 2013 er Canon Norge og Océ Norge juridisk ett selskap; Canon Norge as. Merkenavnet Océ består under Canon Group og eksisterer fortsatt på en rekke produkter.

Canon er den ubestridte lederen innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet. Vår produkt- og løsningsportefølje omfatter alt fra foto, video, skrivere, skanner og faks til multifunksjonsprodukter med tilhørende løsninger og tjenester. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no
Canon  - 80 millioner speilreflekskameraer produsert
80 millioner speilreflekskameraer produsert
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu