Kanelbølger og Fotografiske Skulpturer

Tone Elin Solholm og Ida Warholm Bjørken står på plakaten når det er duket for Cyans stipendutstilling denne helgen.

- Tone Elin Solholms "Kanelbølger" viser et utvalg smakebiter fra ett års seiling i Karibien, hvor fokuset lå i å observere barnas oppdagelse av verden og seg selv. Det å leve og innordne seg etter naturens vær og vind ble sentrale byggesteiner i deres utvikling, skriver Cyan i en pressemelding.

Tone Elin Solholm


- Ida Warholm Bjørken viser fotografiske skulpturer. I verkene utforsker hun på hvilke måter man kan presentere fotografi utenfor den tradisjonelle visningsformen. Bjørken har hentet bilder fra sin egen instagramkonto (instagram.com/idawarholm) og integrert motivene inn i tredimensjonale arbeider.

Ida Warholm Bjørken


Årets fagjury av Cyan :stipendutstilling 2015 falt for kombinasjonen av to fotografer, og ønsket å utfordre dem til å sette sammen en felles utstilling, blant annet fordi deres utrykk komplimenterer hverandre overraskende godt.

- Ved å vise det norske i det eksotiske og det eksotiske i det norske formidler de to en forfriskende nysgjerrighet til det som oppleves dagligdags. Den ene bringer det eksotiske ned på et hverdagslig plan, mens den andre får den
uendelige norske skogen til å fremstå som noe man kan drømme seg inn i. Begge fotografene har arbeidet godt med presentasjonen, og selv om juryen kan ønske å diskutere innspill på bildestørrelser og materialvalg er det nettopp installasjonen og den klassisk rene komposisjonen som gir verkene sin spenning.

Tone Elin Solholm


Vernissage på Cyan: galleri i Oslo fredag 27. november kl. 18
Åpent lørdag 28. og søndag 29. november kl. 1218

Tone Elin Solholm

Tone Elin Solholm

Tone Elin Solholm

Ida Warholm Bjørken

Ida Warholm Bjørken
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu